Varetektsfengsles i åtte uker

Quang Minh Pham isoleres i to av ukene. Han er siktet for drapet på Mohamed Ahssain (31).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det ble bestemt på fengslingsmøtet som ble holdt i Oslo tingrett i dag. Quang Minh Pham vil bli holdt isolert i inntil to av ukene. 

zak_akk

- For min  klient spiller det ingen rolle hvor lenge det blir ettersom han sitter inne uansett, sier Phams forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.no.

Tre løslatt

Tidligere i dag ble det kjent at tre av de siktede i saken blir løslatt i løpet av dagen. Det er de tre mennene på 27, 31 og 37 år som blir løslatt av politiet. I vurderingen om de skulle framstilles for varetektsfengsling tirsdag ble det avgjort at de tre skal løslates, men alle tre er fortsatt siktet for medvirkning til drapet på Ahssain. De tre som nå løslates, er kjente av offeret.

– Vi vurderte det slik at grunnlaget for å begjære disse tre fengslet ikke var sterkt nok. Derfor løslates de av politiet, men siktelsen mot dem opprettholdes, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til NTB.

Den hovedsiktede, Minh Quang Pham, blir framstilt for fengsling klokken 14 tirsdag ettermiddag. Han er siktet for forsettelig drap, og medvirkning til dette. Han vil ikke møte under fengslingsmøtet i dag, men blir representert av sin forsvarer, advokat John Christian Elden.

Åtte uker

Allerede i går var det klart at Pham ikke ville motsette seg politiets krav om å fengsle ham, men hvor lenge vil avgjøres i dag. At den allerede drapsdømte soningsfangen blir varetektsfengslet betyr at han ikke vil bli sendt tilbake til Berg fengsel i Vestfold, men blir overført til et strengere fengsel,  skriver NTB.

<strong><b>FENGSLINGSMØTE I DAG:</strong></b> Quang Minh Phams advokat John Christian Elden. Foto: Zakia Ahmed Akkouh
FENGSLINGSMØTE I DAG: Quang Minh Phams advokat John Christian Elden. Foto: Zakia Ahmed Akkouh Vis mer

Politiet vil begjære ham overført til varetektsfengsel i åtte uker med brev- og besøksforbud.

Dagbladet skrev i dag at Pham har tilstått drapet - men at politiet ikke fester lit til forklaringen. Det understrekes av av at siktelsene mot de andre mennene opprettholdes.

Avhøres i dag

Den femte av de siktede, en 24-åring som også soner en drapsdom ved Berg fengselsanstalt, skal avhøres i løpet av dagen.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til en eventuell varetektsfengsling.

Dagbladet.no kommer med mer.

DREPT: Fem personer er siktet i forbindelse med drapet på Mohamed Ahssain, men tre av de siktede blir nå løslatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer