Varetektsfengsles i åtte uker

Drapssiktede (26) møtte ikke selv i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND/OSLO: 26-åringen som er siktet for forsettlig drap på Elin Laursen (23) ble i dag varetektsfengslet i åtte uker.

- Det var det vi ønsket oss. Det vil ikke bli brev- og besøksforbud siden han har tilstått handlingen, sier politiadvokat Arne Kjønstad ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Den drapssiktede møtte ikke selv opp til fengslingsmøtet som varte bare en fem minutters tid, men hadde på forhånd samtykket til fire av ukene.

Undersøkes

26-åringen vil etter all sannsynlighet bli plassert i Kristiansand fengsel under varetektstiden. Han skal nå undersøkes om han var tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Den judisielle observasjonen vil ta seks uker. Politiet mener 26-åringen knivdrepte Laursen i hennes hjem fredag kveld. Mannen hadde forbud om å oppsøke kvinnen og hun hadde selv voldsalarm. Den utløste hun, men politiet rykket ut til feil sted på grunn av en feil ved alarmen. Da politiet endelig ankom stedet var Laursen død.

Ingen innvendinger

26-åringens advokat Sveinung Johnsen synes kjennelsen var grei.

- Jeg har ingen innvendinger til avgjørelsen. Nå er det viktig at han blir psykiatrisk undersøkt, slik at vi får svar på de spørsmålene. Han har vært i psykisk ubalanse en stund før dette skjedde, sier Johnsen.

- FIKK DET SOM VI VILLE: Sier aktor Arne Kjønstad. Her fra fengslingsmøtet i dag, med forsvarer Sveinung Johnsen. Foto: Tor Erik Schrøder
- FIKK DET SOM VI VILLE: Sier aktor Arne Kjønstad. Her fra fengslingsmøtet i dag, med forsvarer Sveinung Johnsen. Foto: Tor Erik Schrøder Vis mer
Varetektsfengsles i åtte uker