HOVEDMANN: Den politiet mener er hovedmannen bak brannen i Lier, varetektsfengsles i fire uker. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
HOVEDMANN: Den politiet mener er hovedmannen bak brannen i Lier, varetektsfengsles i fire uker. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADETVis mer

Varetektsfengsles i fire uker etter brann i Lier

Den 37 år gamle mannen politiet mener er hovedmannen etter brannen ved Lier ventemottak er varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mannen, som oppgir å være kurder fra Irak, anket kjennelsen fra Drammen tingrett på stedet, skriver Søndre Buskerud politidistrikt i en pressemelding. Lagmannsretten vil behandle anken i løpet av neste uke.

- Både et skadeverk 6. juli og medvirkning til brannstiftelsen 7. juli ligger til grunn for siktelsen mot min klient. Han er helt uenig i at grunnlaget for fengsling er til stede og anket derfor kjennelsen, sier siktedes forsvarer Karsten Gjone til NTB.

Politiets begrunnelse for kravet om fengsling er gjentakelsesfare og fare for å unndra seg straff.

I alt ble 23 asylsøkere siktet etter brannen i ventemottaket i Lier, som begynte like etter et møte mellom UDI og beboerne. 16 av de pågrepne blir løslatt fredag og lørdag.

Seks av dem blir tatt hånd om av Politiets utlendingsenhet (PU). PU vil fremstille tre av de involverte asylsøkerne for retten med grunnlag i utlendingsloven. PUs mål er å få disse tre fortest mulig ut av landet.

(NTB)