KAN IKKE MØTE: Den siktede 21-åringen ligger fortsatt på Ullevål Universitetssykehus, og verken politiet eller hans forsvarer har fått mulighet til å snakke med ham. Foto: PrivatFoto: Privat
KAN IKKE MØTE: Den siktede 21-åringen ligger fortsatt på Ullevål Universitetssykehus, og verken politiet eller hans forsvarer har fått mulighet til å snakke med ham. Foto: PrivatFoto: PrivatVis mer

Varetektsfengsles i to uker

Er fortsatt i koma. Varetektsfengsles i fullstendig isolasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo tingrett valgte dermed verken å følge politiadvokat Per Niklas Hafsmoes begjæring om fire ukers varetekt eller forsvarer Harald Stabells påstand om at hans klient ikke skulle fengsles.

21-åringen fra Hemsedal ligger kritisk skadd og i koma på enerom på Oslo universitetssykehus Ullevål med politivakt utenfor.

Etter at han ble innlagt med alvorlige knivskader natt til søndag, har han ikke vært i stand til å kommunisere med verken Stabell eller politiet.

Reagerte kraftig Forsvarer Harald Stabell reagerte tidligere i dag kraftig på at hans klient ble framstilt for varetektsfengsling uten at han kunne være tilstede, og uten at verken politiet eller forsvarer har snakket med ham.

- Det er en menneskerett å kunne forsvare seg og personlig ta til motmæle mot de anklagene som blir rettet mot en, sa Stabell til Dagbladet.

- Hvordan mener du politiet kunne gjort det praktisk i denne saken?

- Ved å ha vakthold på sykehuset og framstille ham for fengsling når han er frisk nok.

Full isolasjon På bakgrunn av at siktede ikke har vært i stand til å uttale seg i saken, finner retten av fengsling i fire uker vil være et uforholdsmessig grep.

Det er uklart når siktede vil være i stand til å avgi noen forklaring i saken, men fengslingsspørsmålet bør etter rettens syn uansett behandles på nytt innen to uker, skriver tingrettsdommer Yngvild Thue i sin slutning.

21-åringen blir underlagt både brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon i perioden, slik påtalemyndigheten begjærte.

Thue grunngir dette med at det av hensyn til etterforskningen er viktig at den siktede ikke får anledning til å kommunisere med andre involverte eller innsatte.

Slutningen forelå over tre timer etter at onsdagens fengslingsmøte var avsluttet noe før klokka 16 - uten siktede til stede.
(NTB)