Varetektsfengslet etter økseepisode i Kristiansund

KRISTIANSUND (NTB): Den 24 år gamle mannen som fredag kveld gikk løs på en rekke biler i Kristiansund sentrum med en øks, ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24-åringen er siktet for grovt skadeverk og for å ha kommet med trusler mot offentlige tjenestemenn etter at han i påvirket tilstand slo løs på åtte biler med en øks. Blant bilene var en politibil som fikk alle vinduene knust. I en av personbilene som ble angrepet satt det tre personer.

Samtykket i fengsling

Politiet avvæpnet mannen ved hjelp av et slag med en langkølle idet han var i ferd med å slå inn en dør og et vindu på Kristiansund politistasjon. Mannen blødde fra flere kutt da han ble pågrepet, men han var ikke alvorlig skadd.

24-åringen fra Kristiansund samtykket i å bli varetektsfengslet i fire uker da han i dag ble fremstilt for Nordmøre forhørsrett.

Husker lite

Ifølge politiinspektør Ove Brudevoll i Nordmøre politidistrikt husker den siktede mannen bare bruddstykker av det som hendte fredag kveld.

- Han har forklart at han gjorde det fordi han var sint. Tidligere på kvelden hadde politiet vært i leiligheten der mannen oppholdt seg for å dempe noe høy musikk, opplyser Brudevoll.

Ifølge politiinspektøren skulle 24-åringen også hevne seg på en nabo, og denne naboens bil var den første han gikk løs på.

Brudevoll opplyser at det i løpet av uka skal gjennomføres en såkalt prejudisiell observasjon av den tidligere ustraffede 24-åringen.

- Den skal bringe på det rene om mannen er strafferettslig tilregnelig, sier han.