Varetektsfengslet for drap på spedbarn

Anklages for å ha gitt en tre måneder gammel jente dødelige doser medisin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB-TT): En svensk barnelege er varetektsfengslet for en uke mistenkt for drap på et spedbarn.

Kvinnen anklages for å ha gitt en tre måneder gammel jente dødelige doser medisin.

Spedbarnet skal ifølge påtalemyndigheten ha fått en dødelig dose med morfin og et beroligende middel 20. september i fjor. Dette fører til at legen blir tiltalt for forsettlig drap, en forbrytelse som kan straffes med fengsel fra seks til ti år, skriver Expressen.

Ifølge statsadvokat Elisabeth Brandt kan det være snakk om et barmhjertighetsdrap.

Politiet mener det er fare for bevisforspillelse, og tingretten i Solna i Stockholm kom fredag fram til at kvinnen skulle varetektsfengsles i en uke.

- Hvordan skal hun kunne forspille bevis når det er så lenge siden, alle drypp og kanyler er jo kastet. Og journaler og obduksjonsrapporten går det jo ikke an å påvirke, sier kvinnens advokat, Bjørn Hurtig.

Ifølge avisen Aftonbladet sitter politiet på hemmelige bevis som styrker mistanken mot legen. En underordnet sykepleier som arbeidet sammen med legen dagen da barnet døde, skal også gjennom nye avhør hos politiet.

Legen benekter straffskyld og har ifølge sin advokat støtte fra mange av sine kolleger ved Astrid Lindgrens barnesykehus.

Flere av de ansatte ved sykehuset ble så rystet over anklagene at en rekke operasjoner torsdag ble utsatt fordi personalet ikke var i stand til å jobbe. (©NTB)