Varetektsfengslet i fire uker etter knivdrap

Den siktede kvinnen er innlagt på psykiatrisk sykehus.

SIKTET FOR DRAP PÅ NABOEN: En 25 år gammel kvinne er siktet for å ha drept sin 27 år gamle nabo. Foto: Torbjørn Grønning/DAGBLADET
SIKTET FOR DRAP PÅ NABOEN: En 25 år gammel kvinne er siktet for å ha drept sin 27 år gamle nabo. Foto: Torbjørn Grønning/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En 25 år gammel kvinne på Lillehammer som er siktet for å ha knivstukket en mann til døde natt til torsdag, er varetektsfengslet i fire uker.

Kvinnen ble torsdag innlagt på psykiatrisk sykehus der hun fortsatt vil være en tid framover for å få medisinsk oppfølging, heter det i en pressemelding fra Gudbrandsdal politidistrikt.

Kvinnen har ikke forklart seg til politiet om hva som skjedde i det kommunale bofellesskapet på Lillehammer der hun var nabo av den 27 år gamle mannen hun er siktet for å ha knivstukket slik at han døde.

Ifølge hennes forsvarer, advokat Lorentz Stavrum, er det uklart hva som var motivet for knivstikkingen.

- De to kjente hverandre som naboer, sier Stavrum til NTB. Han hadde en kort samtale med sin klient torsdag og møtte fredag i Sør-Gudbrandsdal tingrett da retten behandlet politiets krav om varetekt uten at siktede var til stede.

Bekymringsmelding

Natt til torsdag fikk politiet inn en bekymringsmelding som gjaldt den 25 år gamle kvinnen. Ifølge venninnen hadde hun snakket om å ta livet av seg, og en politipatrulje ble derfor sendt til huset der hun bodde. På vei dit, fikk patruljen inn en ny melding via alarmsentralen, men denne gang gjaldt det drap.

Da politiet kom fram til huset, ble mannen funnet med flere knivstikk i kroppen. Ambulansefolkene prøvde å gjenopplive ham, men forgjeves.

Fant kniv

I rommet ved siden av ble kvinnen funnet, tilsølt med blod. På åstedet ble det funnet en kjøkkenkniv som politiet mener er drapsvåpenet.

Kommunalsjef i Lillehammer kommune, Bjørn Lie, sier at både den siktede kvinnen og fornærmede 27 år gamle mannen mottok hjelp fra den psykiske helsetjenesten i kommunene. Han vil ikke gå nærmere inn på hva slags hjelp det er snakk om. Så vidt han vet, har det ikke vært noen konflikter mellom de to involverte eller andre beboere i huset med det kommunale bofellesskapet.

(NTB)