Varetektsfengslet i fire uker for Larvik-drapet

42-åringen som drepte ekskona får brev og besøkelsesforbud, opplyser politiet.

FUNNSTEDET:  I den blå bilen sitter den antatte gjerningsmannen med politiet på åstedet der en kvinne ble funnet drept lørdag morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FUNNSTEDET: I den blå bilen sitter den antatte gjerningsmannen med politiet på åstedet der en kvinne ble funnet drept lørdag morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen er siktet for forsettlig drap, og er fengslet fordi politiet mener det er fare for bevisforspillelse.

Ann Britt Back Strøm, politiadvokat i Vestfold politidistrikt, forteller Dagbladet at etterforskningen fortsetter, til tross for at mannen har tilstått drapet.

- En erkjennelse holder ikke alene, og derfor opprettholder vi en bred etterforskning for å etablere at mannens forklaring stemmer, sier Back Strøm.

Politiet har avhørt flere vitner i helgen og fortsetter med avhørene utover uken. Offeret blir obusert i dag, og den foreløpige obuksjonsrapporten skal være klar i morgen, tirsdag.

- Jeg kan ikke kommentere noe ytterligere. Heller ikke spørsmål som er knyttet til et eventuelt drapsvåpen, sier Back Strøm.

Ukjent motiv Gjerningsmannens motiv for drapet er ikke kjent. Mannens forsvarer, Søren Hellenes, sier at siktede er svært preget av situasjonen.

- Han er veldig nedbrutt og sliten, etter å ha sittet i lange avhør. Vi har ikke snakket noe særlig om hendelsesforløpet, men han har forklart seg litt for politiet, sier Hellenes til Dagbladet.

Siktede hadde flere barn med avdøde, og hadde delt foreldreansvar. Disse blir nå ivaretatt av barnevernet.

- Han uttrykker bekymring for barna, sier Hellenes.

Mannen vil bli framstilt for fengsling i morgen. Han sitter nå i arresten i Tønsberg.

- Det er ikke bra å sitte der, så jeg vil forsøke å få ham flyttet til Sem fengsel, sier Hellenes.

- Vil samarbeide Hellenes sier han ikke har diskutert siktelsen med klienten, men sier han har inntrykk av at mannen ønsker å samarbeide med politiet.

- Han forklarer det som har skjedd og svarer på det han blir spurt om. Politiet vil foreta flere avhør av ham, men avventer det noe til han får samlet seg litt, sier Hellenes.

Samlivsbrudd Siktedes tidligere ektefelle, en kvinne fra Sri Lanka, ble funnet død i vannet ved havneområdet ved Torstrand i Larvik i går, lørdag.

Paret har ifølge politiet nylig vært gjennom et samlivsbrudd.

Det var mannen selv som tok kontakt med politiet ved 12.30-tida. Kort tid etter ble ekskona funnet ved Revet i Larvik.

Mannen er norsk statsborger, men Sudansk opprinnelse. I går ettermiddag var han med politiet til funnstedet av den drepte kvinnen.

PÅTALEMYNDIGHETEN:  Politiadvokat Ann Britt Back Strøm sier etterforskningen i drapssaken i Larvik fortsetter. Her fra Tønsberg poltistasjon 5. august. Foto: Brede Lie Reime / Dagbladet
PÅTALEMYNDIGHETEN: Politiadvokat Ann Britt Back Strøm sier etterforskningen i drapssaken i Larvik fortsetter. Her fra Tønsberg poltistasjon 5. august. Foto: Brede Lie Reime / Dagbladet Vis mer