Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varetektsfengslet i fire uker

Mannen i 40-årene er siktet for å ha skutt og drept sin kone i Vadsø natt til fredag.

- SKUTT OG DREPT:  En mann er siktet for å ha skutt og drept sin kone i Vadsø i natt. Det var kvinnens datter som varslet AMK-sentralen om at mora var skadd og at hun trengte hjelp. Foto: Dagbladet
- SKUTT OG DREPT: En mann er siktet for å ha skutt og drept sin kone i Vadsø i natt. Det var kvinnens datter som varslet AMK-sentralen om at mora var skadd og at hun trengte hjelp. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er ilagt isolasjon og brev- og besøksforbud i to uker av Øst-Finnmark tingrett, melder NRK.

Politiet har foreløpig ikke lyktes med å få gjennomført et avhør av mannen. Men overfor retten nektet han straffskyld. Forsvareren hans, advokat Arnor B. Ilstad, har uttalt at mannen ikke husker noe fra det aktuelle tidsrommet.

- Vi har avhørt en rekke vitner i saken, men ingen har sett selve hendelsen. Kripos er i gang med de tekniske undersøkelsene, men vi har foreløpig få svar å gi om hendelsesforløpet, sier påtaleansvarlig Eli Nessimo i Østfinnmark politidistrikt til NTB.

Det var et av kvinnens to mindreårige barn som varslet om hendelsen. Kvinnen, som var i 40-årene, døde under medisinsk behandling på stedet. Ektemannen tok ved totiden natt til fredag selv kontakt med politiet, og han ble pågrepet uten dramatikk utenfor byen rundt halvannen time senere.

De to barna er tatt hånd om og får bistand fra helsevesenet. Politiet har dessuten opprettet en egen pårørendekontakt i saken. Avdødes yngste barn oppholdt seg ikke i parets hus under skytingen.

Nessimo ønsker ikke å si noe om hvorvidt det har vært tilfeller av familiebråk tidligere hos paret.
(NTB)