Varetransport mistet tusenvis av sensitive advokatdokumenter i rundkjøring og kjørte videre

Vitneavhør i alvorlige straffesaker, psykiatrirapporter og varsler om tvangssalg lå strødd utover et stort område.

ADVOKATDOKUMENTER: Tusenvis av advokatdokumenter med svært sensitivt innhold ble spredt ut over et stort område etter at døren på varebilen åpnet seg. Sjåføren stakk fra stedet med kom tilbake når drosjesjåfører, politi og mannens kolleger hadde ryddet opp det meste. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET
ADVOKATDOKUMENTER: Tusenvis av advokatdokumenter med svært sensitivt innhold ble spredt ut over et stort område etter at døren på varebilen åpnet seg. Sjåføren stakk fra stedet med kom tilbake når drosjesjåfører, politi og mannens kolleger hadde ryddet opp det meste. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): Drosjeeier Elisabeth Leigh og ektemannen var vitner til uhellet.

De to sto utenfor drosjeterminalen på Lerstad i Ålesund da varetransporten kom kjørende gjennom rundkjøringen midt i rushtiden like over klokka 15.00.

Sensitive dokumenter Opp gikk sidedøra på bilen og ut kom en stor kasse flygende. Døra på kassa åpnet seg og ut fløy tusenvis av dokumenter.

Ekteparet fikk sjokk da de så hva papirene inneholdt.

- Vi så raskt at dette var papirer som overhode ikke burde komme på fremmede hender, sier Leigh som sammen med flere drosjesjåfører, politifolk og andre var med på å samle sammen papirene så raskt som mulig.

- Hvilken type papirer var det snakk om?

- Papirene kom fra et advokatkontor og inneholdt alt fra vitneavhør i drapssaker, psykiatrirapporter, stevninger og alt en kan tenke seg en advokat har med å gjøre.

- Det kom ei vindkule, noe som gjorde at flere tusen dokumenter ble spredt over et stort område i og rundt rundkjøringa.

- Noen papirer festet seg til og med i radioantennene til andre biler som passerte stedet, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer