Varg Vikernes' brev til franskmennene

- Bare Nasjonal Front kan redde Frankrike fra masseinnvandringen, skriver Vikernes.

SKREV BREV: Varg Vikernes har postet dette brevet til franskmennene på sin hjemmeside. Foto: Ingun Mæhlum / Dagbladet
SKREV BREV: Varg Vikernes har postet dette brevet til franskmennene på sin hjemmeside. Foto: Ingun Mæhlum / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Varg Vikernes (41) er pågrepet i Frankrike, og skal være mistenkt for å ha planlagt en massakre, melder franske medier.

Vikernes ble arrestert i kommunen Salon-la-Tour i Corrèze midt i Frankrike i morges. Dette ligger like vedst for byen Clermont-Ferrand. Her bor Varg på en gård sammen med sine tre barn og si franske kone. Mer om selve pågripelsen finner du her.

På sin nettside Burzum.org har Varg Vikernes lagt ut følgende brev til franskmenn:

«Kjære Frankrike
Dette er et opprop til franske kvinner og menn. Jeg har besøkt deres land mange ganger, og har i alt tilbrakt flere måneder her.

Situasjonen i landet deres er kritisk og blir dårligere fra time til time. Landsbygda er vakker, men bare fordi den fortsatt er lite preget av masseiinnvandringen.

Hvis dere bor på et slikt sted, be om at dere må våkne og forstå at det finnes et Frankrike utenfor landsbyen, og at dette Frankrike lider voldsomt. Selv om dere er idiotiske egoister, burde dere forstå at bare deres stemme til FN (Nasjonal Front, red. anm.) hindrer at denne lidelsen vil ramme dere, før eller senere.

Media lyver for dere, og prøver å manipulere dere med sine statisikker og tvilsomme målinger og andre former for propaganda, men vær så snill, vær sterke og stem på FN i alle fall. Det er deres eneste håp for en behagelig framtid for Frankrike, og for resten av Europa.

Skole- og universitetssystemet lyver også for dere, og benytter sin autoritet for å få dere til å stemme annerledes. Dette gjelder særlig på universitetet.

Vær så snill, vær sterk og ikke hør på lærerne som forakter seg selv. Stem på FN uansett.

Deres foreldre prøver å få dere til å stemme på noen andre enn FN, men ikke hør på dem. Det er de som er ansvarlige for den tragiske situasjonen Frankrike er i i dag, for de har vært for uvitende og for slappe, og for kuet for å gjøre selv det som burde gjøres. De har allerede vist for hele verden at de har feilet og forrådt Frankrike.

Jeg har bodd i Norge, den siste sovjetstaten i Europa, og jeg har ikke noe akseptabelt parti å stemme på, mens dere har den muligheten. Dere bør stemme på FN og se at deres nasjon vender tilbake til sin storhet. Jeg misnunner dere. Virkelig. Hvis dere har den minste stolthet, den minste intelligens, det minste mot, og den minste lyst til å leve, bør dere stemmer for Marine le Pen og FN.

Vennlig hilsen Varg Vikernes»