- Varg Vikernes ikke klar for livet utenfor murene

Nektes prøveløslatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg fryktet selvfølgelig dette. Kriminalomsorgen (KSF) tar ikke hensyn til familie og barn. Dette er et slag i trynet, men jeg nekter å gi opp, sier Vikernes til Dagbladet.

Etter det tredje avslaget i sommer, søkte Vikernes umiddelbart på nytt. I tillegg skrev hans advokat, John Christian Elden, et klagebrev til Kriminalomsorgen og Sivilombudsmannen. Dette var tydeligvis ikke nok. I går mottok han igjen beskjeden om at også den fjerde søknaden er avslått. I svarskrivet fra Kriminalomsorgen, heter det at han kan søke igjen om et år - og at ett år på åpen soning ikke er lenge nok.

- Gir blaffen I avslaget i sommer, skrev Kriminalomsorgen at de fryktet at Vikernes ikke er klar for et liv utenfor murene, og at de ikke ser grunn til å endre standpunkt.

- De finner hele tiden på nye unnskyldninger for å ikke prøveløslate meg. Jeg og min familie har flere ganger etterlyst oppfølging av Kriminalomsorgen, men når de bruker ett år på behandle søknaden min, har jeg allerede gått glipp av det året de mener jeg mangler på åpen soning. De gir blaffen i alle lover og regler. De gjør ikke jobben sin, noe som går ut over meg og andre innsatte. Jeg synes det er fryktelig at de ikke kan gi meg en ny sjanse. Jeg har fått meget gode skussmål fra Trondheim fengsel, Tromsø fengsel, hvor jeg nå soner, og Politiets sikkerhetstjeneste (PST), sier Vikernes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer