YouTube sletter «hatefull tale»:

Varg Vikernes' kanal fjernet

Den drapsdømte svartmetall-musikeren er tilsynelatende rammet av YouTubes nye retningslinjer.

FJERNET: Varg Vikernes' YouTube-kanal er borte. Det skjer samme dag som YouTube annonserte at de ville fjerne innhold med «hatefull tale». Her fra Paris i 2014. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FJERNET: Varg Vikernes' YouTube-kanal er borte. Det skjer samme dag som YouTube annonserte at de ville fjerne innhold med «hatefull tale». Her fra Paris i 2014. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag annonserte YouTube planer om å slette tusenvis av videoer og kanaler som fremmet «hatefull tale», «hate speech» på engelsk.

I særdeleshet sa YouTube at de ville fjerne innhold som fremmet nynazisme, hvit maktideologi og andre fordomsfulle ideologier, og innhold som hevder at «en gruppe er overlegen (andre) for å rettferdiggjøre diskriminering, segregering eller ekskludering», skriver YouTube i et blogginnlegg.

Nå kan det virke som om de nye retningslinjene har rammet Youtube-kanalen til den drapsdømte svartmetall-profilen Varg Vikernes, som nå går under navnet Louis Cachet.

Kanalen borte

Musikknettstedet Loudwire melder onsdag kveld at Vikernes' Youtube-kanal, Thulean Perspective, er blitt slettet av YouTube.

Vikernes' kanal er borte, men hvorvidt YouTube har fjernet den eller om Vikernes selv har slettet den, er uvisst.

Vikernes har i flere år laget - og publisert - videoer på kanalen. Mange av dem var både konspiratoriske og rasistiske.

Kanalen forsvant bare timer etter Youtubes annonsering, ifølge musikknettstedet Metalsucks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer