VARHAUG: Onsdag morgen sperret politiet av to containere på en parkeringsplass på Varhaug. Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet
VARHAUG: Onsdag morgen sperret politiet av to containere på en parkeringsplass på Varhaug. Foto: Nicolai Delebekk / DagbladetVis mer

Varhaug-drapet: Politiet sperret av containere og ei trapp

Bekrefter samtidig at Sunniva (13) ble drept.

VARHAUG/OSLO (Dagbladet): Politiet i Sør-Vest politidistrikt bekrefter onsdag morgen overfor Dagbladet at Sunniva Ødegård (13) ble drept.

Det skjer etter at politiet i dag fikk den foreløpige obduksjonsrapporten.

- Jeg kan bekrefte at hun er drept. Jeg har ikke lest den foreløpige obduksjonsrapporten, men jeg har fått bekreftet at hun er drept, sier seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidistrikt til Dagbladet.

STATUS: Onsdag formiddag informerte seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidistrikt om status i etterforskningen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STATUS: Onsdag formiddag informerte seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidistrikt om status i etterforskningen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han ønsker imidlertid ikke å kommentere innholdet av obduksjonsrapporten på nåværende tidspunkt.

Tidligere onsdag sperret politiet av to containere på Varhaug. Disse stod mellom Spar-butikken og Esso-stasjonen, noen hundre meter fra der Sunniva Ødegård (13) ble funnet død. Også ei trapp ble sperret av.

Ifølge NRK, som omtalte saken først, rykket politiet ut med blålys.

Rett før klokka 14 er alle politisperringene borte, etter at containerne og innholdet i søppelkassene ble fjernet.

SPERRET: Også en trapp ved parkeringsplassen ble stengt av. Trappa tilhører et nærsenter med forskjellige butikker. Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet
SPERRET: Også en trapp ved parkeringsplassen ble stengt av. Trappa tilhører et nærsenter med forskjellige butikker. Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Sporsikring

Sør-Vest politidistrikt bekrefter onsdag morgen at utrykningen har forbindelse med den pågående drapsetterforskningen på Varhaug, og at det dreier seg om sporsikring.

- Når vi holder på med denne typen etterforskning, er vi usikre på hva som kan ha betydning. Det kan være ting som har blitt brukt i forbindelse med en straffbar handling, som gjerningsmannen har forsøkt å skjule. Når vi da blir klar over at det står en container der, så ønsker vi å sikre den. Det er for at den ikke skal bli tømt, uten at vi har fått gått gjennom det som kan være av interesse der, sier seksjonsleder Dahl til Dagbladet.

ROGALAND: Natt til mandag ble Sunniva (13) funnet drept rett ved huset sitt i Varhaug i Hå kommune. Tirsdag ble en 17 år gammel gutt, også fra Varhaug, siktet for drapet. Dette er saken. Video: Frank Karlsen / Lars Eivind Bones / Nicolai Delebekk / Nicolai Eriksen. Klipp/redigering: Emilie Rydning Vis mer

Har gjort beslag

Han ønsker ikke å si om politiet rykket ut til stedet på bakgrunn av noe den siktede 17-åringen har forklart i avhør.

- Vi kommenterer ikke det han har forklart i avhør. Men jeg kan si at vi også har undersøkt andre ting, som søppeldunker.

Dahl vil ikke si om politiet har funnet, eller hvorvidt de leter etter et mulig drapsvåpen.

- Har dere gjort noen betydningsfulle beslag?

- Jeg vil ikke kategorisere beslagene ut fra hvor viktige de er, men vi har gjort en del beslag, sier Dahl.

SØPPELKASSER: Rett før klokka 12 tømte politiet to søppelkasser ved containerne. Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet
SØPPELKASSER: Rett før klokka 12 tømte politiet to søppelkasser ved containerne. Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Tar vekk containerne

Dagbladets reporter på stedet forteller at de to containerne står på en parkeringsplass. Parkeringsplassen tilhører et nærsenter med ulike butikker, blant annet Spar. På samme plass, få meter unna, er ei trapp sperret av. Trappa går ned til det som ser ut til å være kjøpesenterets kjeller.

Klokka 10.53 dro politiet fra stedet. Rundt en halvtime seinere er en politibil tilbake. Rett før klokka 12 tømte to politibetjenter et par søppelkasser rett ved containerne. De tok med seg to svarte søppelsekker, ifølge Dagbladets reporter på stedet.

Norsk gjenvinning kom litt etter klokka 13 for å hente containerne som står innenfor politisperringene. De skal kjøres vekk og låses innendørs på et ukjent sted. To nye containere ble derfor fraktet til stedet.

FRAKTET BORT: Etter klokka 13 onsdag formiddag ble containerne fraktet bort. Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet
FRAKTET BORT: Etter klokka 13 onsdag formiddag ble containerne fraktet bort. Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Sperret av i dag tidlig

En butikksjef på senteret forteller til Dagbladet at han er usikker på når politiet satte opp sperringene, men anslår at det var i dag.

Treningssenteret Varhaug Pulsen AS holder til i kjelleren i det såkalte Stuelandssenteret. Dagbladet har vært i kontakt med en ansatt på treningssenteret, som sier sperringene på trappa kom opp etter kl 08.

Hun forteller at treningssenteret ikke har vært i kontakt med politiet. Hun forklarer at man kommer til et lager dersom man gå ned trappa hvor politisperringene er.

KJELLER: Politiet har vært nede i rommet trappa fører til. Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet
KJELLER: Politiet har vært nede i rommet trappa fører til. Foto: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Drapsetterforskning

Natt til mandag ble 13 år gamle Sunniva Ødegård funnet død på en sti, ikke langt unna bopelen. Hun kom ikke hjem etter et besøk hos en venn, og faren begynte å lete etter henne i 23-tida.

Tirsdag morgen ble det kjent at en 17 år gammel gutt er siktet i saken. Han ble i går fengslet for to uker, men nekter straffskyld.