Varhaug-drapet:

Varhaug-drapet: Politiet vet hvor åstedet er

Vil ikke si om funnstedet er åstedet.

VARHAUG: Sunniva Ødegård (13) ble funnet død rundt klokka tre om natta mandag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VARHAUG: Sunniva Ødegård (13) ble funnet død rundt klokka tre om natta mandag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Natt til mandag ble Sunniva Ødegård (13) funnet død på en sti på Varhaug i Hå kommune. Fredag opplyser politiet at de vet hvor åstedet er. Politiet vil ikke si hvor det er, eller om funnstedet er åstedet.

Formening om åsted

- Noen skrev at vi ikke visste hvor åstedet var, og det var ikke helt sånn. Vi har en formening om hvor åstedet er, ingen trenger å tvile på det. Men vi kommer ikke til å si hva vi tror det er foreløpig, sier seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl til Dagbladet.

- Så funnsted er ikke åsted?

- Det er ikke nødvendigvis en konklusjon som vi sier ja til, men vi har som sagt en formening om hvor åstedet er. Jeg vil ikke kommentere om det er funnstedet eller et annet sted, sier Dahl.

ÅSTED: Seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl møter pressen på politihuset i Stavanger fredag formiddag. Han forteller at politiet har en formening om hvor åstedet er. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
ÅSTED: Seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl møter pressen på politihuset i Stavanger fredag formiddag. Han forteller at politiet har en formening om hvor åstedet er. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Vil ikke forklare seg

Tidligere fredag ble det kjent at siktede i saken ikke har ønsket å forklare seg på nytt. Han står fast på sin første forklaring. Dahl ønsker ikke å gå inn på hvorfor siktede ikke ønsker å forklare seg.

- Vi har et ønske om å snakke med han og det vil vi prøve igjen neste uke, sier han.

Dahl forteller at selv om de har en siktet, er politiet åpne for innspill som sender dem i andre retninger.

- Vi må selvfølgelig undersøke det, men per nå ser det ut som vi er på rett spor, sier Dahl og forteller at politiet ikke har noen indikasjon på at det kan være flere mistenkte.

Etterlyser par i 20-åra

Dahl vil ikke si noe om hvilke beviser politiet har på siktede, men forteller at det er «en kombinasjon av mange ting».

Onsdag ble det kjent at den foreløpige obduksjonen av Ødegård konkluderte med at hun ble drept. Dahl kan ikke si noe om dødsårsak eller et eventuelt drapsvåpen.

I går etterlyste politiet et par i 20-åra som de ønsket å komme i kontakt med. Politiet tror de kan ha gjort observasjoner av betydning for oppklaringen av drapet.

- Vi har fått tips om noen som det kan være, men foreløpig er vi ikke sikre og vil dermed ikke avlyse den etterlysningen, forteller Dahl.

Kom ikke hjem

Rett over klokka 03.00 mandag ble Sunniva Ødegård (13) funnet død på en sti, ikke langt unna bopel. Hun kom ikke hjem til avtalt tid, og familien begynte å lete etter henne i 23-tiden.

Tirsdag ble det kjent at en 17 år gammel gutt fra Varhaug er siktet i saken. Han erkjenner å ha brutt seg inn i en barnehage kort tid før hun ble funnet drept, men benekter å ha noe med drapet å gjøre.

GLADGUTT: Venner av den siktede 17-åringen beskriver ham som en gladgutt og en person alle likte. Video: Nicolai Delebekk , Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer