Varhaug-saken: Dette er de viktigste bevisene

Onsdag starter rettssaken mot 18-åringen som er tiltalt for drapet på Sunniva Ødegård (13).

FUNNET DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept ikke langt fra hjemmet sitt på Varhaug i Hå kommune i Rogaland. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FUNNET DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept ikke langt fra hjemmet sitt på Varhaug i Hå kommune i Rogaland. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En nå 18 år gammel mann er tiltalt for å ha drept Sunniva Ødegård (13) på Varhaug i Rogaland. Onsdag starter saken i Jæren tingrett.

Drapet fant sted kvelden 29. juli i fjor, og 13-åringen ble funnet død bare 150 meter fra sitt eget hjem. Hun skal ha blitt slått ihjel med en hammer.

Den tiltalte var 17 år på gjerningstidspunktet, og ble pågrepet kort tid etter drapshandlingen. Han er tiltalt for drap, likskjending, falsk anklage og skadeverk.

Han skal blant annet ha seksuelt misbrukt avdøde før han forsøkte å tenne på liket.

Bevisene

NRK har tidligere skrevet at det via politiforklaringene kommer fram at den tiltalte i flere timer gikk rundt og jaktet et tilfeldig offer før Sunniva ble drept.

Statsadvokat Nina Grande sier til Dagbladet at de viktigste bevisene i saken er de tekniske bevisene, samt tiltaltes egen forklaring.

Etter drapet ble det blant annet tatt beslag i tiltaltes sykkel. Ifølge statsadvokaten er ikke denne sentral i bevisføringen.

- Vi har sikret spor underveis i etterforskningen og har blant annet kontroll på drapsgjenstanden. Andre ting, som sykkelen, har vist seg å ikke være viktig for saken, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer