DREPT: Blomster er blitt lagt ned på stien på Varhaug hvor Sunniva Ødegård ble funnet død i sommer.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
DREPT: Blomster er blitt lagt ned på stien på Varhaug hvor Sunniva Ødegård ble funnet død i sommer. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Varhaug-siktet til døgnkontinuerlig observasjon

18-åringen som er siktet for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård, er flyttet til sykehus for døgnkontinuerlig observasjon fra de sakkyndige.

Ifølge Stavanger Aftenblad kan den siktede være på Sandviken sykehus i Bergen i inntil fem uker.

- De sakkyndige har hatt samtaler med siktede. De mener det er nødvendig for at de skal oppfylle sitt mandat å ha siktede under døgnkontinuerlig observasjon. Dette er grunnen til flyttingen, sier politiadvokat Marte Engesli Lysaker, påtaleansvarlig jurist i saken.

VARHAUG: Harald Øglænd er bistandsadvokat for Sunniva Ødegård (13) sin familie etter at hun ble funnet drept natt til mandag. Reporter: Karen Setten / Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Jæren tingrett avsa en kjennelse om flytting 25. september, og den siktede ble flyttet 3. oktober.

Den judisielle observasjonen, som blant annet skal gi svar på om den siktede var strafferettslig tilregnelig, foregår samtidig med etterforskningen av drapet. De sakkyndige skulle etter planen ha vært ferdige med sitt arbeid i midten av september.

13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død på en gangsti om lag 150 meter fra der hun bodde på Varhaug i Rogaland 30. juli. Den siktede, som da var 17 år, har innrømmet å ha drept henne.