Du leser nå Dagbladet Pluss

Vågale Putin tar sjanser

Igjen tar president Putin sjanser. Han ligger ett skritt foran, og sender krysserraketter fra Kaspihavet til Syria.

UREDD: President Vladimir Putins militære initiativ har skapt uro i NATO. Medlemslandene er i større og større grad tilskuer til krigshandlingene. Foto: Reuters / NTB Scanpix
UREDD: President Vladimir Putins militære initiativ har skapt uro i NATO. Medlemslandene er i større og større grad tilskuer til krigshandlingene. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi vet ennå ikke endelig om rakettene har landet i Iran på veien over Kaukasus til Syria. Men vi vet at Vladimir Putin tar sjanser andre ikke er forberedt på å ta.

Aktøren

Igjen har han tatt en sjanse som overrasker hans med- og motspillere, og tvinger dem til å handle. Hele NATOs forsvarsministermøte torsdag var viet den russiske opptrappingen av krigen i Syria. Igjen måtte NATO diskutere hvordan de skulle reagere på enda en russisk overraskelse. Putin var igjen aktøren som tvang andre til å reagere. Han var spilleren som satte spillet i spill.

- Vladimir Putin er en mann som tar sjanser, men han er likevel en rasjonell spiller. Han og Obama har en dårlig kjemi, men de snakker likevel sammen, sier seniorforsker Sverre Lodgaard ved NUPI til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.