Varm avskjed med treåringen som ble drept av sin fosterbror (13)

I dag har familie og venner tatt avskjed med den tre år gamle gutten som mistet livet i en dramatisk hendelse på Stord 10. oktober.

TOK FARVEL: En nesten fullsatt Nygård kirke på Laksevåg har i dag tatt farvel med den tre år gamle gutten som mistet livet under dramatiske omstendigheter på Stord 10. oktober. Foto: Leif Stang/Dagbladet
TOK FARVEL: En nesten fullsatt Nygård kirke på Laksevåg har i dag tatt farvel med den tre år gamle gutten som mistet livet under dramatiske omstendigheter på Stord 10. oktober. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Framme i kirkerommet står en liten hvit kiske. Den er pyntet med blomster og kranser med hilsner fra barnehage, venner, pårørende, slekt og venner. 

Som preludium fikk vi høre Christine Guldbrandsen synge «Tears in Heaven», balladen som ble framført av Eric Clapton i 1992, og som handler om smerten ved å miste en fire år gammel sønn. Gutten falt fra vinduet i 54. etasje i morens leilighet på Manhattan i New York City.

- Ufattelig tragisk En nesten fullsatt Nygård kirke på Laksevåg i Bergen tok i dag avskjed med den tre år gamle gutten, som ble drept i sitt fosterhjem av en 13 år gammel gutt på Stord 10. oktober.

De frammøtte i kirken sang så «Jesus elsker alle barna, alle barna på vår jord.»

Sogneprest Gunn Berit Guldbrandsen forrettet. Hun minnet først om det ufattelig triste og tragiske som hadde skjedd med den tre år gamle gutten.

- Ikke til å forstå - Han ble drept tre år gammel. Foreldre og andre som stod gutten nær gledet seg til å se han vokse opp. Det fikk de ikke. Hvorfor skulle noe slikt ramme han som var en så god gutt. Det er ikke til å forstå.

- Han var virkelig en storsjarmør med et godt smil og et lurt blikk. Han likte å kose seg i armkroken og holde i hender. Han var også full av liv og latter. Han hoppet i trampoline og lekte i sandkassen. Alle som hadde omsorg for deg, takker deg for den tida de fikk sammen med deg. Du vil alltid være i våre hjerter. Du er høyt elsket og dypt savnet, sa sogneprest Gunn Berit Guldbrandsen.

Som postludium sang Christine Guldbransen «Eg ser» av Bjørn Eidsvåg.