Varm? Nå blir det enda varmere

Meteorologisk institutt forventer 36 varmegrader i Oslo på torsdag.

VARMT, VARMERE, VARMEST? I Oslo forventer Meteorologisk Institutt at det blir 34 grader på torsdag. Det kan innebære at varmerekorden for hovedstaden, fra 3. august 1982, kan bli slått.  Her fra Katten nedenfor Nordstrand.

Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
VARMT, VARMERE, VARMEST? I Oslo forventer Meteorologisk Institutt at det blir 34 grader på torsdag. Det kan innebære at varmerekorden for hovedstaden, fra 3. august 1982, kan bli slått. Her fra Katten nedenfor Nordstrand. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det målt 32,1 grader på Blindern i Oslo, forteller vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt.

- Men onsdag og torsdag kan bli varmere, sier hun.

I morgen er det ifølge yr.no meldt 34 grader fra klokka 15 til klokka 18 i Oslo, og på torsdag stiger det ytterligere: fra klokka 14 til 16 er det meldt 36 grader.

Kan slå rekorder Varmerekorden for Blindern i Oslo er fra 3. august 1982, ifølge Moxnes. Da ble det målt 34,2 grader.

- Det høyeste som er målt på Blindern i juli er 33,0 grader. Det var den 3. juli 2009, forteller Moxnes, som på spørsmål om det vil bli satt nye varmerekorder i hovedstaden denne uka, svarer:

VARMT I MORGEN: Dette bildet viser morgendagens temperaturvarsel fra Meteorologisk institutt.
VARMT I MORGEN: Dette bildet viser morgendagens temperaturvarsel fra Meteorologisk institutt. Vis mer

- Det er ikke usannsynlig. Vi var bare 0,9 grader unna 2009-rekorden i dag, men om vi kommer over 34,2-grensa gjenstår å se.

Varmt i hele landet Det er ikke bare i Oslo det er varmt i dag. Og det er ikke bare i Oslo det skal bli varmere heller.

- Det er varmt i det meste av landet nå, bortsett fra aller lengst i nord. Den høyeste temperaturen som er blitt målt i dag, er 32,9 grader, på stasjonen Kotsøy i Sør-Trøndelag. Men det er ganske mange fylker som er representert på 10 på topp-lista. I tillegg til Trøndelag og Oslo, ligger både Akershus, Buskerud og Hordaland der, sier Moxnes.

Varmerekorden i Norge er fra den 20. juni 1970. Da ble det målt 35,6 grader i Nesbyen. Og kanskje kan også denne rekorden tangeres eller slås de neste dagene, for meteorologen forteller følgende:

- De områdene som har hatt det varmt nå vil fortsette å ha det varmt. Men hvor det blir aller varmest er vanskelig å si.

Temperaturene synker Årsaken til de høye temperaturene er et høytrykk som ligger over nesten hele landet.


- Fra fredag av begynner dette høytrykket å trekke litt østover, som åpner for at det kommer inn noen lavtrykk fra vest. Det vil gi et mer normalt sommervær. Det vil fortsatt bli varmt. I Oslo kan temperaturene komme opp i 25 grader. men vi vil nok ikke få den sydenstemninga som vi har hatt de siste dagene, sier Moxnes.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer