Varm støtte etter avsløringen

I 20 år har Høyres toppolitiker Per-Kristian Foss holdt kjærlighetsforholdet til Schibsted-direktør og TV2-styreformann Jan Erik Knarbakk hemmelig for offentligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Per-Kristian Foss' seksuelle legning har vært en offentlig hemmelighet i mange år. Samtlige avisredaksjoner og det politiske miljøet har i en årrekke visst at den framtredende politikeren er homofil. Men i går ettermiddag valgte altså Foss å fortelle hele det norske folk om sin seksuelle legning.

Det har vært spekulert på om homseryktene har vært et hinder for Foss' politiske karriere. Flere mener at åpenheten nå kan styrke muligheten for at han blir Høyres statsministerkandidat allerede i 2001.

Godt planlagt

Etter det Dagbladet kjenner til, hadde Foss planlagt «offentliggjøringen» i god tid, også før det ble kjent at Anne Holt hadde inngått partnerskap. Oppstyret og reaksjonene som fulgte i kjølvannet av at den tidligere justisministeren sto fram, skal imidlertid ha gjort ham litt usikker på om tidspunktet likevel var riktig.

Samboerparet valgte å holde en lav profil etter at Per-Kristian Foss overrumplet Oslo Høyres årsmøte fra talerstolen.

Kjærestene koste seg hjemme i Bygdøy allé 101 med en bedre middag. Ifølge adressehistorikken har de hatt felles adresse siden 1988, bare avbrutt av noen måneder i 1990.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer