Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varm velkomst for Siri Sunde

En gledesstund, synes Siri Sunde om sin første gudstjeneste i Torpa etter permisjonen på halvannet år. Den lesbiske kapellanen fikk en varm velkomst av menigheten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knapt noen forlot Åmodt kirke i Torpa uten å ha gitt kapellanen en klem og ønsket henne velkommen tilbake.

- Det kjennes godt å være på plass igjen og gjøre det jeg synes jeg skal gjøre. Men jeg la merke til at det var noen som ikke var her som pleier å være her. Det synes jeg er litt leit, sa Sunde til pressekorpset etter høymessen.

Hele prestegjeldet

Gudstjenesten startet med at det ble lest opp en hilsen til menigheten fra Hamar-biskop Rosemarie Köhn. Hun påpekte at en vanskelig tid både for kapellanen og menigheten nå er over, og ba menighetene i prestegjeldet ta vel imot Siri Sunde.

- Jeg håper de som er uenige med meg ikke lar det gå ut over kapellanen, het det i biskopens hilsen.

Folk fra hele prestegjeldet Nordre Land og også fra andre kommuner hadde møtt fram på Siri Sundes første gudstjeneste i hjembygda etter gjeninnsettelsen tidligere i uken. Vanligvis pleier det være rundt 60-70 til stede under gudstjenestene i Åmodt kirke, mens det i dag var rundt 250.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media