Varme pølser

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Carl I. Hagen serverte i går varme pølser og burgere på Youngstorget så fulle av valgflesk at det rant i strie, glinsende strømmer i munnvikene til dem som stilte seg i kø foran kullgrillene. På en talerstol hengende fra balustraden med lange svarte draperier lovet Hagen gull, mer gull og skoger som ikke vil holde seg grønne lenge med Frp's avgiftskutt og bensinpris.
  • Med ryggen mot meningsmålingene grep Frp-formannen tilbake til partiets år null, og gjorde noe han svært sjelden har gjort etter at han selv ble stor: han mante fram Anders Lange og hans parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep. Tidligere på dagen hadde Hagen inne i Folkets Hus bedt landsmøtet om ikke å bli vurdert mot de stupende meningsmålingene etter det han kalte den nødvendige oppryddingen i partiet, men mot den eneste målingen som setter sammen Stortinget, valget den 10. september.
  • Hagens torgtale varsler en hemningsløs valgkamp fra Fremskrittspartiet. Frp-formannen startet med å hevde at overskuddet på neste års statsbudsjett blir på minst 192 milliarder, kanskje 250 milliarder. Deretter brukte han mesteparten av dette forventede overskuddet på skattelettelser, Statoil-aksjer til alle, veier, lavere bensinpriser, fjerning av pensjonssamordning, lønnshopp til sykepleierne, medisiner på blå resept, heving av nivået for toppskatt, senking av marginalskatten og fjerning av alle bompengeordninger på norske veier. Og så videre.
  • Hagens innvandringsmotstand er blitt pusset litt opp foran denne valgkampen, slik at den nå inneholder en bekjennelse til menneskerettigheter, likebehandling og motstand mot rasisme. Men ingen misforstår de andre kodeordene om automatisk tilbakesendelse av alle som er smuglet til Norge, respekt for norsk sed og skikk og møteplikt i foreldremøter for fremmedkulturelle. For de tungnemme slenger Hagen på en påstand om at det nå er nordmenn som diskrimineres.
  • Dette var ikke en tale av en ansvarlig politiker med regjeringsambisjoner, men en desperat overbuds- og løftepolitiker av aller mest upålitelige slag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer