- Jeg har gått med solbriller siden Emely døde. Det har vært en måte å beskytte meg selv på, sier Monica Frantzen.

- Vi har følt at det som skjedde med Emely ikke skulle snakkes om. Det har vært en befrielse å fortelle historien hennes, sier Bengt Frantzen.

Publisert
Sist oppdatert

- Det var da vi fant denne turen langs Solastranda at vi klarte å senke skuldrene, forteller Monica Frantzen.

Nesten hver dag går hun og Bengt Frantzen langs stranda og bort til kirkegården og Emelys grav.

- Mange ganger snakker vi ikke engang, vi bare går og hører på fugler og bølgeskvulp. Det gjør godt og klarner hodet, sier Monica.

Godt har også støtten de har blitt møtt med gjort. En uke har gått siden Dagbladet fortalte historien om deres yngste datter, Emely. Hun tok sitt eget liv i januar i år, 12 år gammel.

Emely hadde i flere år forsøkt å si ifra at hun opplevde utestenging, mobbing og trusler. Skolen lagde et tosifret antall aktivitetsplaner og en rekke instanser var koblet på. Men for Emely ble alt bare verre.

- Det var en kamp for Emely, og vi har følt at det som skjedde med Emely, ikke skulle snakkes om. Det har vært en befrielse å fortelle historien hennes. Men vi var veldig urolige for hvordan et så betent tema ville bli mottatt, sier Bengt.

Emelys foreldre forteller at de i etterkant av reportasjen om Emely, har fått mange meldinger og telefoner fra både kjente og ukjente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer