VARM HØSTDAG: I dag fortsetter penværet på Vestlandet, og vestlendingene kan forvente en temperatur mellom 18 og 15 grader. Foto: Colorbox.
VARM HØSTDAG: I dag fortsetter penværet på Vestlandet, og vestlendingene kan forvente en temperatur mellom 18 og 15 grader. Foto: Colorbox.Vis mer

Varmere på Vestlandet enn i Spania

Men dessverre er det bare forbigående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her kan du sjekke været for ditt hjemsted

(Dagbladet): Endelig har sommeren også ankommet Vestlandet ...

I går var det opp mot 20 varmegrader flere steder i vest og i Trønderlag, og finværet fortsetter i løpet av dagen. 

Ifølge Metrologisk institutt kan vestlendingene og trønderne forvente seg mellom 15-18 varmegrader i dag, og det er varmere enn temperaturer i Spania.

Spanjolene må kle på seg - for i innlandet ventes mellom 8 og 15 grader. 

I Bergen i dag kan man forvente opp mot 17 varmegrader, mens i Madrid er makstemperaturen 15. 

- Oktober har vært den fineste sommer måneden på Vestlandet. Her har det ikke vært et så stabilt høytrykk siden mai, sier Geir Ottar Fagerlid, statsmeteorolog i Bergen.  

- Bra å ikke ha lagt om til vinterdekk I starten av måneden var den mellom 20-22 grader i Bergen, og finværet fortsetter denne uka. Men, alle gode ting må passere - også penværet.  

- Vi hadde håper det skulle fortsette ut måneden, men vi ser nå at det bare er forbigående, sier Fagerlid.  

Allerede i morgen vil temperaturen i vest synke til mellom 10 og 13 grader, men det vil ikke bli stort kaldere om natten. 

 - Det vil fortsette å være jevnt mildt. Ti grader i slutten av oktober er jo kjempebra det også, sier Fagerlid, og legger til:  

- Dem som hadde is i magen og ikke la om til vinterdekk gjorde nok klokt i dette, sier han.  

Årsaken til det fine høstværet på Vestlandet skyldes at det har vært et stabilt høytrykk i Russland og øst i Europa, dette stenger for lavtrykk i vest - og de varme luftstrømmene slår ned i Vestlandet på grunn av fjellene. 

Ikke vinter i nord Grått blir det heller på Sør- og Østlandet, og her kan en ikke vente mer enn 8-10 grader.  

Lengst sør i Rogaland skyer det til, mens områdene fra Hordaland og nordover til Nordland beholder solen og varmen en dag til, melder Storm.no 

Det vil kommer litt sludd og snø Østafjells og i indre strøk av Nord-Norge. Men det ser ikke ut som det blir noe vinterforhold i lavlandet med det samme, skriver yr.no