Varmere på Voss enn i Valletta

I dag er det 30 grader i Oslo og 31 grader på Voss. Til sammenlikning er det 24 grader på Gran Canaria og 25 grader i Valletta på Malta. Heia Norge!

HETEBØLGE I NORD: Gradestokken viser varmere vær i Norge enn i mange typiske turiststeder i Sør-Europa. Grafikk: Phuong Nguyen / Dagbladet
HETEBØLGE I NORD: Gradestokken viser varmere vær i Norge enn i mange typiske turiststeder i Sør-Europa. Grafikk: Phuong Nguyen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er ingen vits i å reise til Syden når vi har så deilig vær her i Norge, sier Espen Engebretsen, og forteller at det er tredje dagen på rad at familien har tatt turen til stranda i Bunnefjorden i Oslo.

Sydenturister fra Norge kan se hjemover for å finne målinger på rundt 30 varmegrader og yrende badeliv langs strendene over hele landet.

Mellom klokka 14.00 og 17.00 i dag er det ifølge Yr.no 29 grader i Bergen, 30 grader i Oslo og 31 grader på Voss. Til sammenlikning er det 22 grader i Rijeka i Kroatia, 23 grader i Ajaccio på Korsika, 24 grader på Gran Canaria i Spania og 25 grader i Valletta på Malta.

Det regner på den franske rivieraen og gradestokken i Antibes viser 23 grader.

Tropenetter Vakthavende meteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk institutt sier at vi hadde tropenatt fem steder i Norge natt til mandag.

Det var på Færder i Vestfold med 20,1 plussgrader, Lindesnes i Vest-Agder med 20,2 grader, Lista i Vest-Agder med 20,5 grader, Lysebotn i Rogaland med 20,3 grader og Buholmsråsa i Trøndelag med 21,0 grader. Det betyr at temperaturen disse stedene var mer enn 20 varmegrader hele døgnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer