Varmere vær til helga

Væromslag for halve landet. Men kommer våren?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gleder du deg til å pakke bort ski og vinterklær til fordel for mer vårlig utstyr? Da har meteorologene trøst å komme med - for søringene. For selv om gradestokken er blå og snøen laver jevnt og trutt ned over store deler av landet, vil det neppe vare lenge.


- Det ser ut til å gå mot varmere vær i Sør-Norge fra lørdag, sier vakthavende meteorolog hos met.no, Arild Mentzoni, til Dagbladet.no.

Det vil bli stigende temperaturer, særlig nattetemperaturene, og kvikksølvet vil holde seg på plussida av gradestokken i Sør-Norge.

- Det varmere været kommer først i sør, og brer seg deretter til Midt-Norge. I Nord-Norge fortsetter derimot det vinterlige været, sier Mentzoni.

Dagtemperaturene vil i sør ligge på fra 3-4 til 7-8 grader, ifølge met.no.

Dessverre følger ikke sola med det varmere været med det aller første.

- Det vil bli nokså grått. Det vil komme nedbør i form av regn i lavlandet og snø i fjellet. Snøen i lavlandet i sør vil trolig være borte før helga, opplyser Mentzoni.

  • Sjekk oppdatert værvarsel for 750.000 steder i Norge og 7,5 millioner steder i verdenpå dagbladet.no/vaer
STAVERN I HELGA: Slik så det ut langfredag, etter snøfallet i Stavern. Store deler av Østlandet har opplevd overraskende mye snø de siste dagene - men snart er den borte. Foto Stein Hallingstad / SCANPIX
STAVERN I HELGA: Slik så det ut langfredag, etter snøfallet i Stavern. Store deler av Østlandet har opplevd overraskende mye snø de siste dagene - men snart er den borte. Foto Stein Hallingstad / SCANPIX Vis mer