Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varmerekord i Arktis

Årets vinter var den varmeste som noen gang er registrert i Arktis. Samtidig har det aldri før vært så lite is og så mye åpent vann. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er bare helt vilt, sier Mark Serreze, leder for amerikanske National Snow and Ice Data Center (NSIDC), som har studert Arktis siden 1982.

– Disse hetebølgene, jeg har aldri sett noe lignende.

Meteorologer regner vintermånedene som desember, januar og februar, og temperaturene i Arktis disse månedene ligger 4,9 grader over det som har vært vanlig tidligere. Serreze og andre eksperter understreker at det man ser nå er enestående og er en del av en ond sirkel skapt av global oppvarming.

Temperaturene som i februar ble observert ved Kapp Morris Jesup, Grønlands nordligste fastlandspunkt, er temperaturer som er vanlige for mai, opplyser Ruth Mottram ved Danmarks meteorologiske institutt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling