Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varmerekord i Bergen i september

For første gang er det i Bergen målt over 20 grader fem dager på rad i september.

VARMEREKORD: For første gang er det i Bergen målt over 20 grader fem dager på rad i september. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VARMEREKORD: For første gang er det i Bergen målt over 20 grader fem dager på rad i september. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rekorden ble bekreftet på Florida målestasjon onsdag klokka 12, skriver Bergens Tidende.

Da hadde årets september allerede tangert rekorden fra 1965 med fire strake septemberdager med over 20 grader.

Meteorologisk institutt gratulerer på Twitter Bergen med rekorden. Sammen med et bilde av en sol har de lagt ut teksten «Eg ve te Bergen, ve te Bergen med det samme …".

Det er en gunstig kombinasjon av et høytrykk over Finland, relativt mild luft over hele landet og solinnstråling som har ført til sommer i slutten av september. For Norges del har det ført til østavind.

– Da får vi fønvind og varme dager her i Bergen. Nord for Stad går det også mot en av de tørreste septembermånedene noensinne, sier klimaforsker Jostein Mamen hos Meteorologisk institutt til Bergens Tidende.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!