Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varmerekord på Svalbard

Temperaturene for Svalbard er over 20 grader over normalen for årstida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gamle desemberrekorden ble slettet på Svalbard lufthavn, skriver Adresseavisen.

På flyplassen viste gradestokken i går hele 8,7 plussgrader, som er halvannen grad varmere enn forrige varmerekord, som var den 4. desember 1995.

Også ved Isfjord Radio ble det satt ny varmerekorder, mens Ny-Ålesund med 6,5 grader bare var 0,1 grad fra den høyeste noteringen fra 2002.

Ifølge avisen var gårsdagens temperaturer rundt 20 grader høyere enn normalen for årstiden. De høye temperaturene har skapt utfordringer etter snøskredet i Longyearbyen, der to mennesker mistet livet.

TURISTMÅL:  Stadig flere turister oppdager den fantastiske naturen på Svalbard. Her er et par forlatte bygninger, som ligger spredt på veien ut til Isfjord Radio.Foto: Nina Ruud / Dagbladet
TURISTMÅL: Stadig flere turister oppdager den fantastiske naturen på Svalbard. Her er et par forlatte bygninger, som ligger spredt på veien ut til Isfjord Radio.Foto: Nina Ruud / Dagbladet Vis mer

Sysselmannen sa i går at skredområdet holdes stengt til førstkommende søndag. Fram til det er det varslet mildvær og nedbør, og dermed kan ikke de evakuerte menneskene flytte hjem.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media