Været:

- Varmeste dagen noensinne

Det skal bli vesentlig varmere enn normalt flere steder i verden, melder meteorologene. Madrid står ovenfor rekordtemperaturer.

REKORDVARMT: På tirdag skal det bli rekordvarmt i Spanias hovedstad. Morgendagens temperatur er spådd å nå over hele 43 grader. Foto: NTB
REKORDVARMT: På tirdag skal det bli rekordvarmt i Spanias hovedstad. Morgendagens temperatur er spådd å nå over hele 43 grader. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Temperaturene flere steder i verden er spådd til å bli vesentlig høyere enn normalt. Nå er det Madrid som står ovenfor sin varmeste dag noensinne.

Temperaturen som forventes å nås på tirsdag er rekordhøye 43,4 grader, ifølge Global Forecast System (GFS)

Det vil overgå den nåværende rekorden på 42,7 grader satt 14. august 2021, ifølge data fra Spanias statlige værmelding, Agencia Estatal de Meteorología.

Det skriver Bloomberg som først omtalte saken.

Rekordvarmt

Vakthavende meteorolog, Magnus Oveheid, sier til Dagbladet at det framfor alle land i Sør-Europa er Spania som får seg en skikkelig hetebølge.

- Det er blitt gitt ut varsler for unormalt høye temperaturer i Spania. Denne uka vil den ligge på rundt 42-43 grader, sier Oveheid.

- Vesentlig høyere enn normalt

Meteorologene skriver på Twitter at temperaturen kan nå over 35 grader flere steder i verden.

- Enkelte steder er ikke dette unormale sommertemperaturer, som i Midtøsten. I Spania, Nordvest-Afrika, Kasakhstan, USA og Canada er derimot temperaturene vesentlig høyere enn normalt, skrives det på Twitter.

Oveheid forklarer til Dagbladet at ekstrem varme i Vest-Afrika, spesielt Tunisia, sender varm luft innover Sør-Spania.

- Det er rundt 48-50 grader i Tunisia, og denne varme luften trekker innover mot Sør-Spania. Så de får seg en skikkelig hetebølge på tirsdag, deretter vil temperaturen senkes, fortsetter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer