Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varmeste juli på 118 år

Gjennomsnittlig døgntemperatur for hele landet har vært på 14,5 grader i juli måned.

VARMEST: Juli 2018 deler førsteplassen med juli i 2014 som tidenes varmeste siden målinger startet. Bildet er fra Paradisbukta på Bygdøy.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.
VARMEST: Juli 2018 deler førsteplassen med juli i 2014 som tidenes varmeste siden målinger startet. Bildet er fra Paradisbukta på Bygdøy. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt melder at årets juli måned deler førsteplassen med juli i 2014 som tidenes varmeste, siden det ble startet med landsdekkende målinger i år 1900.

På fredag i forrige uke satt Hordaland, Rogaland, Østfold og Vestfold ny varmerekord. I Akershus ble det satt ny varmerekord for juli måned, men landsrekorden fra 1970 står fortsatt.

Den varmeste temperaturen fredag var 34, 6 grader, målt ved Blindern i Oslo i 17.30-tiden. Norgesrekorden på 35,6 grader ble satt i Nesbyen i Buskerud i 1970, skriver NTB.

Hetebølgen som har herjet Norge den siste måneden ser i alle fall ut til å ta slutt på Sørlandet og Vestlandet da temperaturen er ventet å falle til en behagelig 25 grader denne uka, ifølge Meteorologisk institutt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!