Hetebølge i Spania:

Varmeste på over 20 år

Det er over 20 år siden det har vært så varmt i Spania i månedene før sommeren.

VARMT: Noen blir til og med nødt til å kjøle seg ned i fontenene i byen Sevilla på grunn av varmen. Dette bildet er tatt i slutten av mai da temperaturene begynte å stige. Foto: Angel Fernandez / AP / NTB
VARMT: Noen blir til og med nødt til å kjøle seg ned i fontenene i byen Sevilla på grunn av varmen. Dette bildet er tatt i slutten av mai da temperaturene begynte å stige. Foto: Angel Fernandez / AP / NTB Vis mer
Publisert

Denne uka har temperaturene på målestokkene i Spania ligget mellom 35 og 40 grader, og både sør og midt i landet er det forventet at temperaturene bare kommer til å stige gjennom helga, ifølge The Guardian.

Søndag er det forventet at temperaturene kan bikke over 43 grader, ifølge Reuters. Det er bare en av dagene som går inn i historien som den tidligste hetebølgen som har blitt registrert siden 11. juni 1981.

Ifølge The Guardian er det vanlig at slike rekorder nå blir slått, og at det trolig vil bli slått flere rekorder de neste tiåra, ettersom atmosfæren stadig blir varmere.

Varme fra Nord-Afrika

En sky av varm luft fra Nord-Afrika har sendt temperaturene i været de siste dagene i Spania, ifølge meteorologene.

Det er også ventet at hetebølgen kan vare fram til 15. juni, seks dager før sommeren offisielt starter 21. juni.

NORDMENN RAMMET AV HETEBØLGEN: Tre nordmenn forteller hvordan de opplever den voldsomme varmen som får Europa til å koke. Video: Privat. Vis mer

I Nord-Afrika er det vanlig at temperaturen bikker 50 grader i løpet av sommeren. I år har det imidlertid blitt registrert 50 grader i byen Al Jahra i Kuwait allerede 4. juni, noe som er tidligere enn vanlig.

Flere varmerekorder

De høye temperaturene som har vært i Nord-Afrika, som har ligget på rundt 50 grader siden starten av juni, har kommet gradvis som varmebølger til Spania.

De varme temperaturene kommer i stor grad at mye varm subtropisk luft, sammen med høyt trykk sentrert over Atlanterhavet, gjør at de varme luftmassene over Afrika går nordover til Spania, ifølge The Guardian.

I løpet av sommeren i 2021 var det også en hetebølge i Spania, der temperaturene slo rekordene på 47,4 grader, ifølge Wion News.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer