Varmeste periode på 1300 år

Dette bildet er fra alpene i forrige uke. Og det vil bli enda varmere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Europas alperegion opplever den varmeste perioden på 1300 år, sier klimaforskeren Reinhard Boehm, ved Østerrikes Central Institute for Meteorology and Geodynamics, ifølge ABC News.

Boehm baserer sine uttalelser på forskningsresultater gjennomført av en gruppe europeiske institutter mellom mars 2003 og august 2006. Målet var å rekonstruere klimaet i alperegionen gjennom de siste tusen årene. Regionene som er med i prosjektet, er fra franske Rhonedalen i vest, til Budapest, Ungarn i øst, Toscana, Italia i sør og Nurnberg, Tyskland i nord.

Boehm sier at den nåværende varmeperioden i alperegionen begynte i 1980-årene. Siden den gangen skal drivhusgasser som karbondioksyd og metan ha mye av skylden for oppvarmingen, melder forskeren.

- Det vil garantert bli varmere i framtida, sier Boehm.

Østerrikske skisteder pleier vanligvis å åpne i november - eller tidlig desember. I år står det langt dårligere til. Turistsjefen i St. Anton, Wilma Himmelfreundpointner, sier at de har mulighet til å produsere kunstig snø til 80 prosent av sitt enorme skiområde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer