Det amerikanske valget:

Varmet publikum opp for Trump: Beskrev hvordan han ser for seg Clinton og topprådgiveren dø

Den konservative kommentatoren Wayne Allyn Root fikk applaus fra de frammøtte.

TRUMP-MØTE: Da den konservative kommentatoren Wayne Allyn Root varmet opp tilhørerne på et Trump-møte i Las Vegas i går, beskrev han hvordan han ser for seg at Clinton og hennes topprådgiver kommer til å dø i et filmplot han fantaserer om. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
TRUMP-MØTE: Da den konservative kommentatoren Wayne Allyn Root varmet opp tilhørerne på et Trump-møte i Las Vegas i går, beskrev han hvordan han ser for seg at Clinton og hennes topprådgiver kommer til å dø i et filmplot han fantaserer om. Foto: AFP Photo / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For å varme opp publikum før Republikanernes presidentkandidat Donald Trump skulle innta scenen på et valgkamparrangement i Las Vegas i går, dro kanskje den konservative kommentatoren Wayne Allyn Root det litt langt.

For da Root sto på scenen og fyrte opp de frammøtte, beskrev han hvordan han ser for seg Hillary Clinton og topprådgiveren hennes, Huma Abedin, dø.

FBI: Trump starter sitt kampanjebesøk i New Hampshire med nyheten om at FBI har bestemt seg for å ta opp etterforskningen rundt Hillary Clintons private eposter. Video: Reuters Vis mer

Det melder amerikanske Politico.

- Som i «Thelma og Louise»

Root beskrev nemlig et plot i en film han gjerne ønsker å se bli produsert, ifølge Politico.

- Slutten er som i «Thelma og Louise», sa Root fra scenen.

I filmen «Thelma og Louise» kjører de to karakterene utfor et stup og i sin død. Politico skriver at Roots beskrivelse fikk applaus fra de frammøtte.

Den politiske nettavisa beskriver selv hendelsen som den siste tilspissingen i den «ekstreme og voldelige retorikken som Trump og hans surrogater retter mot Clinton».

STOLER IKKE PÅ FOLKET: I 2000 tapte Al Gore presidentvalget på tross av at han fikk over en halv million stemmer flere enn George W. Bush. Dagbladet forklarer hvordan. Video: Guro Lindahl Flåten / Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

«Skutt for forræderi»

Det er heller ikke første gang Trump-oppvarmere har havnet i trøbbel for å omtale i Hillary Clinton i ekstreme ordlag.

I sommer i år ble Trump-rådgiveren og oppvarmings-taler Al Baldasaro etterforsket av Secret Service, byrået som blant annet er ansvarlige for sikkerheten til amerikanske presidenter, for uttalelser Baldasaro hadde gitt i et intervju.

I intervjuet sa Baldasaro blant annet at «Hillary Clinton burde ha blitt stilt foran en eksekusjonspelotong og skutt for forræderi».

Clintons «hemmelige våpen»

Huma Abedin er kjent som Hillary Clintons «hemmelige våpen», og har jobbet side om side med Clinton i 20 år. Hun var gift med tidligere kongressrepresentant Anthony Weiner, et ekteskap som gjorde henne til en kjent skikkelse i USA - på godt og vondt.

Weiner, en kommende stjerne for Demokratene, trakk seg nemlig fra kongressen i 2011 etter en bildeskandale.

Beslutningen kom etter at det få dager tidligere hadde blitt avslørt at han hadde sendt sexbilder av seg selv til fremmede kvinner og løyet om det.

To år seinere hadde oppstyret lagt seg, og Weiner stilte til valg som New Yorks borgermester. Nok en gang ble han dratt inn i en ny skandale av lignende art.

Gjenåpnet Clinton-etterforskningen

Fredag offentliggjorde FBI-sjef James Comey at etterforskningen av Hillary Clintons e-post-sak er reaktivert, etter at det ble funnet e-poster som kan være relevante for saken på en PC tilhørende Abedin og hennes fraseparerte ektemann, skandaliserte Anthony Weiner.

Det er til nå ingen som vet hva slags e-poster det er snakk om. Abedin selv har ifølge Washington Post forklart folkene rundt seg at hun er usikker på hvordan e-postene havnet på PC-en.

DETTE AVGJØR VALGET: Innbyggerne i bare tre stater kan alene bestemme utfallet av presidentvalgkampen. Video: Guro Lindahl Flåten og Marie Røssland / Dagbladet Vis mer