MISTENKELIG DØDSFALL:  Lensmann Guttorm Hagen i Ørsta har nå fått forklaringen på hvorfor den 36 år gamle mannen døde tidligere i november. Arkivfoto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet.
MISTENKELIG DØDSFALL: Lensmann Guttorm Hagen i Ørsta har nå fått forklaringen på hvorfor den 36 år gamle mannen døde tidligere i november. Arkivfoto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet.Vis mer

Varmet seg til døde etter strømkutt

Mann i Ørsta funnet død innendørs ved siden av kullgrill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Obduksjonen av en 36 år gammel mann som ble funnet død i Ørsta tidligere i november har nå avklart årsaken til det politiet først karakteriserte som et mistenkelig dødsfall.

Mannen døde av kullosforgiftning etter at mannen hadde varmet opp med grillfyring inne fordi strømleverandøren hadde kuttet strømmen til boligen ei uke, melder avisa Møre-Nytt.

Han ble funnet død ved siden av en kullgrill.

Tette hus - farlig gass Lensmann Guttorm Hagen at mannen kommer fra et afrikansk land, og at han muligens ikke har tenkt på at norske hus er så tette at farlige gasser ikke blir luftet ut.

Kullos (karbonmonoksid - CO) er en fargeløs og nesten luktfri, svært giftig gass.

Adm. direktør Rune Kiperberg i Tussa Nett AS opplyser til Møre-Nytt at selskapet har fulgt bransjens standardregler for å kutte strømmen når regninger ikke er betalt.

Over 3 000 kroner
Det går minimum ni uker fra regningen forfaller til selskapet kutter strømmen - dersom kunden skylder mer enn 3 000 kroner.

Før stengning har selskapet vært i direkte dialog med kunden, og strømmen blir uansett ikke kuttet dersom det er kaldere enn minus fem grader.

Det var det ikke i Ørsta da Tussa Nett kuttet strømmen til 36-åringen.