Varmtvannsberederen din kan være en brannfelle

Produsenten advarer.

BRANN:  Varmegang i tilkoblingspunktet på en varmtvannsbereder fra OSO har ført til flere branner, blant annet i Rauland i Telemark. Til alt hell var ingen hjemme da  brannen brøt ut. FOTO: Politiet
BRANN: Varmegang i tilkoblingspunktet på en varmtvannsbereder fra OSO har ført til flere branner, blant annet i Rauland i Telemark. Til alt hell var ingen hjemme da brannen brøt ut. FOTO: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kvinne i 70-årene omkom i en boligbrann i Harstad natt til torsdag 31.mars i år. Etterforskningen har siden vist at det var en feil i varmtvannsberederen som forsårsaket dødsbrannen, skriver NRK.

- Under etterforskningen fant vi ut at brannårsaken var varmegang i tilkoblingspunktet på tanken. Dette er en varmtvannstank fra OSO Hotwater AS, og disse har forsårsaket en rekke branner i boliger, sier Morten Hole, stasjonssjef ved Harstad politistasjon.

Brann i Telemark I 2014 forsårsaket den samme komponenten i en varmtvannsbereder fra OSO en brann i et hus i Rauland i Vinje. Det var ingen til stede da brannen brøt ut, og brannen ble kvalt av oksygenmangel. Men brannen forårsaket brannskader i veggene rundt tanken, det var sotskader i takene inne og hele huset var preget av røykskader.

- Hvis dette hadde begynt å brenne på natta kunne det fått langt mer alvorlige konsekvenser, lød politiets konklusjon den gangen.

OSO selv har lenge advart mot tanker som er produsert mellom 2009 og 2011. I 2012 oppdaget de feilen, noe som gjorde at de i 2013 sendte ut en advarsel om at det kunne være en risiko for overoppheting i elektrisk tilkobling på deres tanker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer