Våroffensiv mot terrorgrupper

USA planlegger store angrep mot Taliban og al-Qaida i løpet av våren. Militære kilder tror de fanger Osama bin Laden i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er allerede gitt ordre om å gjøre klar utstyr til operasjonen, som har fått navnet «våroffensiven». Målet er å svekke terrororganisasjonene al-Qaida og Taliban ytterligere.

USA har 8500 soldater i Afghanistan, og kommer etter alt å dømme til å benytte de styrkene som allerede befinner seg i området, melder CNN.

- Osama bin Laden og mulla Omar er en trussel mot hele verden. De må ødelegges, og vi tror vi kan ta dem i år, sier Bryan Hilfert, talsmann for de amerikanske styrkene.

Opplysningene om «våroffensiven» kommer etter noen svært blodige dager i Afghanistan. I går skjedde tre terrorangrep, og i løpet av januar har 60 mennesker mistet livet i voldsomhetene.

Amerikanske sikkerhetseksperter sier at flere fraksjoner i Taliban og al-Qaida har tatt terrorpause under den tøffe afghanske vinteren, og at våroffensiven skal sørge for at de ikke får bygget seg opp igjen når vinteren er over.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer