Våroffensiv mot terrorgrupper

USA planlegger store angrep mot Taliban og al-Qaida i løpet av våren. Militære kilder tror de fanger Osama bin Laden i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er allerede gitt ordre om å gjøre klar utstyr til operasjonen, som har fått navnet «våroffensiven». Målet er å svekke terrororganisasjonene al-Qaida og Taliban ytterligere.

USA har 8500 soldater i Afghanistan, og kommer etter alt å dømme til å benytte de styrkene som allerede befinner seg i området, melder CNN.

- Osama bin Laden og mulla Omar er en trussel mot hele verden. De må ødelegges, og vi tror vi kan ta dem i år, sier Bryan Hilfert, talsmann for de amerikanske styrkene.

Opplysningene om «våroffensiven» kommer etter noen svært blodige dager i Afghanistan. I går skjedde tre terrorangrep, og i løpet av januar har 60 mennesker mistet livet i voldsomhetene.

Amerikanske sikkerhetseksperter sier at flere fraksjoner i Taliban og al-Qaida har tatt terrorpause under den tøffe afghanske vinteren, og at våroffensiven skal sørge for at de ikke får bygget seg opp igjen når vinteren er over.