Varsel som varmer

Etter en kjølig periode kommer sola igjen til å varme oss. Mot helga vil kvikksølvet stige opp mot 20 grader flere steder i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Mot helga vil det blir tre-fire grader varmere midt på dagen i store deler av landet, sier vakthavende meteorolog Olav Erikstad ved Meteorologisk institutt i Oslo.

Av med jakka

Dermed kan du henge den tykke jakka inn i skapet igjen, og finne fram de lettere sommerklærne til pinsehelga. Temperaturhoppet vil nemlig bety at det blir opp mot 20 grader flere steder sør for Trondheim.

Nord i landet vil det bare bli noen få grader varmere, men det er likevel et behagelig steg i riktig sommerretning.

Stort sett sol

Etter en strålende vår, snudde været midt i mai. Nå ser det imidlertid ut til at været igjen er på sommerkåte nordmenns side.

- Det blir stort sett pent og sol på Østlandet og i Trøndelag. På Vestlandet og i nord vil det derimot komme noen spredte regnbyger, sier Erikstad.

I Sverige meldte meteorologer i går om et temperaturhopp på nesten ti grader inn mot helga, men så godt vær kan ikke Erikstad love i Norge.

- Nei, de typiske sommertemperaturene lar nok vente på seg litt til. Det kan nok hende at svenskene bruker modeller vi ikke har like stor lit til, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer