Varsel som varmer

Etter en kjølig periode kommer sola igjen til å varme oss. Mot helga vil kvikksølvet stige opp mot 20 grader flere steder i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mot helga vil det blir tre-fire grader varmere midt på dagen i store deler av landet, sier vakthavende meteorolog Olav Erikstad ved Meteorologisk institutt i Oslo.

Av med jakka

Dermed kan du henge den tykke jakka inn i skapet igjen, og finne fram de lettere sommerklærne til pinsehelga. Temperaturhoppet vil nemlig bety at det blir opp mot 20 grader flere steder sør for Trondheim.

Nord i landet vil det bare bli noen få grader varmere, men det er likevel et behagelig steg i riktig sommerretning.

Stort sett sol

Etter en strålende vår, snudde været midt i mai. Nå ser det imidlertid ut til at været igjen er på sommerkåte nordmenns side.

- Det blir stort sett pent og sol på Østlandet og i Trøndelag. På Vestlandet og i nord vil det derimot komme noen spredte regnbyger, sier Erikstad.

I Sverige meldte meteorologer i går om et temperaturhopp på nesten ti grader inn mot helga, men så godt vær kan ikke Erikstad love i Norge.

- Nei, de typiske sommertemperaturene lar nok vente på seg litt til. Det kan nok hende at svenskene bruker modeller vi ikke har like stor lit til, sier han.

Gradvis stigning

Selv om det er først til helga vi kan vente oss opp mot 20 graders varme, vil kvikksølvet stige sakte, men sikkert også de neste dagene.

- Temperaturmessig vil det bli gradvis bedre. Spesielt på torsdag, for da ser det ut til at vinden skal snu fra nord til sør, melder Olav Erikstad.

Det vil derimot komme noen lokale byger, spesielt i Sør-Norge- men regnet kommer ikke til å plaske ned. Men det tørker vi raskt av oss, for meteorologer og klimaforskere spår en sommer som er varmere enn normalen.

PÅ MED BADEBUKSA: Det blir stort sett pent og sol på Østlandet og i Trøndelag, men i nord blir det ikke like varmt, så det spørs om Marius og Christian Chramer ved Grøtfjord utenfor Tromsø får ta en reprise på fjorårets dukkert.