Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsel til Clemet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den som har fulgt med i den kristne dagsavisa Vårt Land de siste ukene, aner at en eksplosiv sak kan være på vei til regjeringsbygget. Kommer den først så langt, vil det være statsråden med ansvar for undervisning og forskning som hører tikkingen. Kan Kristin Clemet bevilge penger til en institusjon som truer den akademiske frihet?
  • Menighetsfakultetet er kommet i heftig strid med seg selv etter at en professor har snudd i homofilispørsmålet. Styre, forstanderskap og lærerråd er uenige om hva de skal gjøre med professoren. Dem om det. Mer alvorlig er det at en rekke kjente forskere innen kirken ikke vil undervise på MF av hensyn til fri forskning og vitenskapelig frihet. NTNU i Trondheim vurderer også å stanse samarbeidet. Burde det ikke være viktig for allmennheten å få avklart om det bevilges penger til et vitenskapelig fakultet eller til en bibelskole?

Vi tror at svaret er enkelt for Clemet - hadde det ikke vært for at sjefen er fra Kristelig Folkeparti.

Hele Norges coronakart