Recoveryakademiet

Varsellampene lyste ikke: - Klump i magen

Noen måneder etter at NRK-programleder Helene Sandvig hadde sjekket inn på Hurdalsjøen Recoverysenter, fikk hun en fortvilt telefon fra Kevins mor - som da hadde mistet sønnen sin på senteret.

FORTVILER: Helene Beate Sandvig er journalist og programleder i NRK. Hun reagerer på Dagbladets avsløringer rundt Hurdalsjøen Recoverysenter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORTVILER: Helene Beate Sandvig er journalist og programleder i NRK. Hun reagerer på Dagbladets avsløringer rundt Hurdalsjøen Recoverysenter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Journalist og programleder Helene Sandvig husker godt samtalen med ei fortvilt mor noen måneder etter at «Helene sjekker inn» fra Hurdalsjøen Recoverysenter gikk på lufta forsommeren 2020.

Samtalen var med Vibeke Johannessen, mora til Kevin (28), som døde på Hurdalsjøen 7. oktober 2020.

Slik Dagbladet skrev i romjula har en rekke klagesaker mot Recoveryakademiet, som Hurdalsjøen Recoverysenter er en del av, endt med skarp kritikk fra Statsforvalteren i Oslo og Viken.

En av disse var saken til Vibekes sønn Kevin.

- Sønnen hadde sett TV-episoden og drømte om en plass og en ny mulighet til å friskne til. Det ble en følelsesladd samtale med en mor som opplevde å miste sønnen i selvmord mens han var under andres omsorg, i behandling ved Hurdalsjøen Recoverysenter. Rådet mitt til henne da, var å klage saken inn for Statsforvalteren, sier Sandvig til Dagbladet.

- Dårlig behandling

At pasienter ønsket seg til Hurdalsjøen Recoverysenter etter å ha sett «Helene sjekker inn», synes ikke programlederen er overraskende.

- Det er til å forstå. Det handler om at jeg flyttet inn et sted som tilbyr et alternativ til tradisjonell psykiatrisk behandling, med mulighet for mindre medisinbruk, selv om vi viser at dette kan være en beintøff behandling, sier Sandvig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.