Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påståtte hendelser innenfor straffeloven:

Varselsak i Rødt oversendt til politiet

Rødt fikk før helgen et varsel som partiet har oppfordret varsleren til å politianmelde. 

HANDLET RASKT: Rødts retningslinjer sier at «det må raskt avklares om saken bør politianmeldes». Varselet kom på fredag, sier partisekretær i Rødt, Benedikte Pryneid Hansen, til NTB. Audun Braastad / NTB Scanpix
HANDLET RASKT: Rødts retningslinjer sier at «det må raskt avklares om saken bør politianmeldes». Varselet kom på fredag, sier partisekretær i Rødt, Benedikte Pryneid Hansen, til NTB. Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partisekretær Benedikte Pryneid Hansen i Rødt opplyser til NTB at de fikk et varsel fredag.

- Det er håndtert etter partiets retningslinjer, og er nå en sak for politiet, sier hun.

- Varslet gjelder en person som har verv i et lokallag. Personen går ut av sitt verv mens saken undersøkes. Det det er varslet om har ikke skjedd i partisammenheng, sier Pryneid Hansen i en SMS til NTB.

Personen som har varslet er heller ikke medlem i Rødt.

Straffeloven

Hendelsen(e) det er varslet om ligger tilbake i tid.

- Varsleren er oppfordret til å politianmelde fordi de påståtte hendelsene er innenfor straffeloven, sier Pryneid Hansen.

Partisekretæren legger til at partiet avventer videre behandling i påvente av politiets undersøkelser.

Alle partier

Samtlige partier som er representert på Stortinget har nå mottatt ett eller flere varsler i kjølvannet av metoo-kampanjen. Rødt er det siste av partiene som opplyser å ha en varselsak.

I Rødts retningslinjer heter det blant annet at «det må raskt avklares om saken bør politianmeldes» og at det i så fall innebærer at behandlingskomiteen avventer videre behandling av saken. I motsatt fall, der saken ikke anmeldes, er målet med den interne behandlingen å avklare de faktiske forhold knyttet til anklagen, inkludert begge parters versjoner av historien.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!