Windows Microsoft - oppdatering

Varsko om «kritisk sårbarhet»: - Oppdater nå!

Amerikansk etterretning fant sikkerhetsfeilen norske myndigheter nå roper varsko om. Nå råder også norske myndigheter alle om å installere Windows' siste sikkerhetsoppdatering.

ROPER VARSKO: Amerikanske myndigheter roper varsko om en sårbarhet ved Windows' operativsystem, som ble oppdaget av amerikansk etterretning. Også norske myndigheter ber brukere om å oppdatere programvaren. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
ROPER VARSKO: Amerikanske myndigheter roper varsko om en sårbarhet ved Windows' operativsystem, som ble oppdaget av amerikansk etterretning. Også norske myndigheter ber brukere om å oppdatere programvaren. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har i tirsdag kveld gått ut og oppfordret alle norske bedrifter og nordmenn som har en PC med operativsystemet Windows Microsoft om å snarlig oppdatere programvaren.

Det gjør de i en uttalelse på sine egne nettsider.

- NSM oppfordrer alle til å følge nøye med på oppdateringene som kommer kvelden 14. januar, og oppdatere systemer så raskt som mulig, heter det i pressemeldingen.

«Ekstraordinært seriøst»

De henviser selv til rapporter fra internasjonale medier, deriblant Forbes, som skriver at tirsdagens sikkerhetsoppdatering vil lukke det NSM selv beskriver som «minst en kritisk sårbarhet».

Om lag 900 millioner Windows-brukere bør belage seg på å oppdatere programvaren, skriver Forbes, og henviser blant annet til gravejournalist Brian Krebs.

Journalisten skriver følgende:

«Microsoft ligger an til å utgi en programvareoppdatering tirsdag for å tette et ekstraordinært seriøst sikkerhetshull».

Konstant oppfordring

Bente Hoff leder Nasjonal cybersikkerhetssenter i NSM og forteller til Dagbladet at de alltid råder PC-brukere til å oppdatere til siste programvare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer