Varsler: - Kommunen bidro til sexovergrep

Eks-nattevakt hevder utviklingshemmet mann ble sexmisbrukt, og at Oslo kommune bidro. Krever etterforskning - 16 år etter.

Varslet - ble straffet - kjemper fortsatt: - Jeg var syk og traumatisert. Jeg gjorde jobben min og varslet. Nå har jeg også gjort det Oslo kommune skulle ha gjort: Å gå til politiet, sier Hauger.     
Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
Varslet - ble straffet - kjemper fortsatt: - Jeg var syk og traumatisert. Jeg gjorde jobben min og varslet. Nå har jeg også gjort det Oslo kommune skulle ha gjort: Å gå til politiet, sier Hauger. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 16 år er gått siden de påståtte sexovergrepene. Først nå har den tidligere nattevakten Liv Beathe Hauger politianmeldt Oslo kommune.

Påstand: Kommunen og tre navngitte ansatte tilrettela for systematiske seksuelle overgrep mot en utviklingshemmet mann i et kommunalt bofellesskap.   

Varslet - ble straffet Det var høsten 1994 hun varslet internt om kritikkverdige forhold ved bofellesskapet. Og om at en utviklingshemmet mann angivelig forgrep seg seksuelt på en annen dårligere fungerende utviklingshemmet mann i samme bofellesskap. Hauger syntes ikke ledelsen tok henne på alvor, og varslet Helse- og sosialombudet i Oslo.

Det førte til at den aktuelle bydelens ledelse undersøkte påstandene, og konkluderte med at de to mennene bedrev frivillig seksuell eksperimentering.

Habiliteringstjenesten ved Ullevål sykehus ble våren 1995 hyret inn for å holde et seminar om utviklingshemmedes seksualitet.Ombudet skrinla så saken.

Kort tid etter samme sommer ila kommuneledelsen en sykmeldt Hauger en tjenestepåtale. Grunn: Hun hadde  angivelig forsuret arbeidsmiljøet ved bofelleskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer