Varsler 130 tiltak mot trafikkdød

En ny plan med over 130 ulike tiltak skal få tallet på trafikkofre ned. Et nasjonalt krafttak mot trafikkdøden, mener Statens vegvesen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den nye tiltaksplanen, som skal legges fram tirsdag, inneholder 136 konkrete tiltak på 13 ulike innsatsområder. Planen er utarbeidet i fellesskap av Statens vegvesen, Trygg Trafikk, politiet, Helsedirektoratet, Utdanningsdirektoratet, landets 18 fylkeskommuner og sju storbykommuner.

- I tillegg er en lang rekke organisasjoner og aktører trukket inn i arbeidet og har kommet med innspill, som Syklistenes landsforening og Norges idrettsforbund, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kjell Bjørn Vinje i Statens vegvesen til NTB.

Må lenger ned

I fjor mistet 107 personer livet i trafikken, det laveste tallet på 70 år. Bedre føreropplæring, holdningsendring blant unge og tryggere biler er blant årsakene.

- Det er en positiv trend. Men vi må enda lenger ned, slår Vinje fast.

- Vi vet hva som er de store problemene, og hvem som er i høyrisikogruppen. Vi vet også hvilke tiltak som fungerer, sier han.

Så langt i år har åtte personer omkommet i trafikkulykker, mens det ble registrert 638 skader i januar, viser tall fra Vegvesenet og Statistisk sentralbyrå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer