Været:

Varsler 16 grader

Den kommende uka får østlendingene en pause fra snø, frost og isskraping. Vestlandet derimot blir «klissvått».

UVANLIG: Temperaturene vi ser kommende uke er over litt normalen på denne tiden av året. Foto: Meteorologisk institutt.
UVANLIG: Temperaturene vi ser kommende uke er over litt normalen på denne tiden av året. Foto: Meteorologisk institutt. Vis mer
Publisert

Etter noen kjølige uker kan flere se fram mot ei uke med tosifrede temperaturer på gradestokken. På vestlandet bør man imidlertid belage seg på å finne fram regnjakka.

Vått i vest og varmt i øst

Et lavtrykk fra vest gjør at det blir «klissvått» store deler av Vestlandet, og spesielt sør for Stadt, forklarer vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Pernille Borander til Dagbladet.

Også Østlandet kan få noen dråper nedbør, men nedbøren vil stort sett komme på nettene.

Borander forklarer at østlendingene ikke kan forvente strålende sol og blå himmel, men at lavtrykket i kombinasjon med varm søravind kan gi høye temperaturer utover uka.

- Store deler av Østlandet fra Viken og ned mot Aust-Agder vil nok få minst 14-15 grader, sier Borander.

SHOW: Under klimakonserten «Climate Live Sweden» viste klimaaktivisten Greta Thunberg seg fra en helt ny side. Video: Climate Live Sweden Vis mer

Bort med isskrapa

Akkurat hvor varmt det kan bli er avhengig av skydekke og vindforhold, men det ser ut som Telemark kan få de aller høyeste temperaturene.

På Twitter skriver meteorologene at det fort kan bli over 16 grader i midten av uka.

Bilkjørere på Østlandet vil neppe trenge å skrape bilruter denne uka da gradestokken vil holde seg på pluss-siden også om nettene.

31 grader i temperaturforskjell

Den varme søravinden strekker seg oppover Trøndelag og Nordland, men helt lengst i nord vil det fortsatt være relativt kjølig.

I natt målte Meteorologisk institutt 31 grader temperaturforskjell mellom Karasjok i nord med minus 17 grader, og Møre og Romsdal i vest med 14 grader.

Ved kysten kan temperaturen stige noe, men innover i Finnmark vil det nok fortsette å komme nedbør i form av snø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer