Varsler 17. mai-svar

På torsdagens pressekonferanse om coronasituasjonen, vil det trolig komme informasjon og råd om 17. maifeiringen.

ANNERLEDES FEIRING: Det ble en annerledes feiring av nasjonaldagen i fjor. Torsdag får vi trolig svaret for i år. Foto: Erik Johansen / NTB
ANNERLEDES FEIRING: Det ble en annerledes feiring av nasjonaldagen i fjor. Torsdag får vi trolig svaret for i år. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kulturdepartementet opplyser til NRK at årets 17. maifeiring trolig blir et tema når helseminister Bent Høie (H) og kulturminister Abid Raja (V) torsdag holder pressekonferanse.

I mars sa Høie at han anbefaler landets 17. mai-komiteer å ta utgangspunkt i fjorårets råd og regler når de skal planlegge årets 17. mai – og at alt som er bedre vil være enklere å forholde seg til.

Da statsminister Erna Solberg (H) 7. april informerte om gjenåpningen av Norge, sa hun at regjeringen ville komme tilbake til hvilke rammer som vil gjelde for feiringen av 17. mai i slutten av måneden.

I Oslo har 17. mai-komiteen allerede gjort det klart at barnetoget avlyses, og at det blir en annerledes 17. mai-feiring – i år også.

I fjor ble nasjonaldagfeirende nordmenn henvist til egne kohorter der flere feiret ved å synge «Ja vi elsker» fra balkonger, terrasser og vinduskarmer.

Etter at Oslo avlyste sitt barnetog, sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad at det kan komme riksdekkende nasjonaldagsregler.

- Andre kommuner vil også måtte gjøre sine vurderinger ut fra den smittesituasjonen og den befolkningsstørrelsen de har, og om det er mulig å holde minst to meters avstand ved eventuelle arrangementer, sa Nakstad 26. mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer