Bergen

Varsler 18 grader!

I dag kan bergensere glede seg over både varme og mangel på regn.

Foto: Meteorologene
Foto: Meteorologene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kan det bli opp mot 18 grader i Bergen, ifølge meteorologene.

- Temperaturene er uvanlig jevnt fordelt i dag, med små forskjeller mellom Sør- og Nord-Norge, skriver meteorologene, og viser til at nettopp Bergen og Trøndelag, som kan få 16-17 grader i dag, skiller seg ut.

Helga Therese Tilley Tajet, klimavakt ved Meteorologisk institutt, forteller at dette ikke er uvanlig.

- Det har vært oppe i 16 og 18 grader i Bergen og Trøndelag de siste dagene i september i flere år, sier Tilley Tajet til Dagbladet.

ADVARSEL BLE REALITET: Denne «værmeldingen» fra 2014 skulle vise hvor glohett været kan bli i 2050 på grunn av den globale oppvarmingen. FN-organisasjonen som sto bak kampanjen hadde kanskje ikke forutsett at temperaturene allerede fire år senere skulle nå de samme nivåene. Vis mer

Flott høstvær

Det er ikke bare Bergen og Trøndelag som får gode værnyheter, det gjør også Nord-Norge. De neste dagene varsles det nemlig flott høstvær for Nord-Norge.

- De fleste steder kan vente seg strålende sol og temperaturer rundt ti grader, skriver meteorologene.

Samtidig er det ventet mye regn Østafjells.

- Jo lenger nord en kommer, jo mindre nedbør får en. Mest regn blir det Østafjells. Der får en kanskje hele nedbørnormalen for september kun på denne uka, til tross for at det er en litt roligere dag i dag, skriver meteorologene.

Lavtrykk

- Hvor lenge ser det ut til å vare i nord?

- Det kommer litt nedbør inn mot fredagen i Nordland, men det ser ut til å gi seg i løpet av lørdagen. Det kan komme noe drypp da også. Det fine været i Nord-Norge kommer til å holde fram til søndag, sier meteorolog Iselin Skjervagen til Dagbladet.

Da kommer det lavtrykket som nå er på vei inn mot Sør-Norge.

- Det tar med seg nedbør opp, sier meteorologen.

- Resten av landet da, bare regn?

- Det blir litt mindre nedbør på Vestlandet og opp mot Møre og Romsdal og Trøndelag fram til helgen. Så treffer det de fleste fra fredag og utover helgen. Hvis man skal trekke fram et sted i Sør-Norge som får litt mindre regn, virker det som at de samme stedene får litt mindre enn resten av Sør-Norge på fredag og lørdag, sier Skjervagen.

Søndag får derimot hele Sør-Norge regn.

- Det fortsetter utover mandagen. For Vestlandets del fortsetter det også utover tirsdagen, mens Østlandet, Sørlandet og Innlandet ser ut til å få det ganske fint fra tirsdag, forteller meteorologen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer