Varsler 40 centimeter snø

Et lavtrykk er på vei inn i Nordsjøen. Det vil prege været i hele landet.

LAVTRYKK: Dette lavtrykket vil bringe kulde, vind, snø og regn med seg når det kommer inn over landet. Foto: Meteorologene/Twitter
LAVTRYKK: Dette lavtrykket vil bringe kulde, vind, snø og regn med seg når det kommer inn over landet. Foto: Meteorologene/Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Været som vil prege landet denne uka, har Meteorologene på Twitter valgt å kalle «ruskevær». De skriver at det nå ventes både vind, snø, regn og kulde.

- Denne uka blir nokså værfull, konstaterer vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

På Sørlandet og Østlandet er det meldt 40 centimeter snø i dagene som kommer - men i kystområdene kommer det meste av nedbøren som regn.

OVERLEVER: Maurice Kervin ble fanget i et snøskred og fanget det hele på video. Video: Særsland Vis mer

Slaps- og holkeføre

- I første omgang kommer det snø i kystnære områder rundt Oslofjorden oppover langs Mjøs-området, men onsdag og torsdag er det ventet plussgrader i distriktet, som vil gi nedbør i form av regn, og vi får da det som kalles typisk slapseføre, sier Granerød til Dagbladet.

- I helga ser det ut som det blir minusgrader igjen, og i områder nær kysten blir det nok da glatt og såkalt hålkeføre, fortsetter meteorologen.

Det er et lavtrykk, som nå er på vei inn i Nordsjøen, som meteorologene mener vil skape alt dette været.

- Lavtrykket setter opp et ganske kraftig vindfelt, som vil prege været i hele landet. Den vil kunne gi en sørlig liten, kan hende full, storm langs kysten av Agder og Rogaland, sier Granerød.

Ekstra kaldt

- I tillegg er stormsenteret så kraftig at det vil prege været i Trøndelag, Nordland og Troms med kraftige vindkast, forteller meteorologen.

- Hvis du bor i Nordland eller Troms, gjelder det å knyte lua godt fast og finne fram dobbelt ullundertøy fra onsdag kveld. Kraftig vind og vindkast sammen med minusgrader gjør det ekstra kaldt, skriver Meteorologene på Twitter.

Ifølge meteorolog Granerød kan man i disse områdene få en «følt temperatur» på minus 20 grader.

I le

Det er Sør- og Østlandet som får det meste av været i dagene som kommer, ifølge meteorologen.

- Vestlandet og Midt-Norge ligger litt i le, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer