Varsler Arktis-kulde resten av vinteren

Kuldesjokket kan komme tilbake - og vare i flere uker.

STRØMMER: De siste åra har det vært mye snakk om polarvirvlene når vi har snakket om værsystemene. En kollaps i den kan dra med seg kaldlufta som vanligvis holdes innesperret kan føre til nok et kuldesjokk i Norge i februar. StormGeo varsler at dette kan skje. Grafikk: Kjell-Erik Berg / Dagbladet
STRØMMER: De siste åra har det vært mye snakk om polarvirvlene når vi har snakket om værsystemene. En kollaps i den kan dra med seg kaldlufta som vanligvis holdes innesperret kan føre til nok et kuldesjokk i Norge i februar. StormGeo varsler at dette kan skje. Grafikk: Kjell-Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fleste har kanskje fått med seg at det blir varmere fra i morgen.

I hele Norge vil det bli et enormt væromslag som vil vare i omkring ei uke framover.

For de som gleder seg til mildværet, kan imidlertid gleden bli kortvarig.

Langtidsmeteorolog hos StormGeo, Simon Jury, har sett på værsystemene som treffer Norge i februar, og de viser fortsatt kulde.

- Det mest interessante er det som skjer i februar. Et arktisk luftutbrudd vil føre til at det trolig blir veldig kaldt og tørt fra omkring andre uka i februar. Det vil føre til at det blir mye kaldere, trolig som de siste ukene og om mulig enda kaldere. Denne kulda kan vare ut hele vinteren, altså godt ut i mars, stort sett i hele landet, sier Jury til Dagbladet.

Arktis-kulde Det kalde og tørre været vil trolig dermed komme tilbake i februar. Været i Norge er i stor grad prisgitt de store værsystemene ute på verdenshavene og ved polene. Det som skjer på Nordpolen er en av grunnene til at meteorologen nå mener kulda vil komme for å bli.

- Polarvirvelen er et stort lavtrykk som ligger i atmosfæren over polene og driver lavtrykk til resten av verden, forklarer Jury.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer